Sydney'deki rehine krizi kanlı bitti: 2 ölü!

Avustralya’nın Sydney kentinde bulunan bir kafede rehin alınan kişileri kurtarmak için polis bir operasyon düzenledi

Sydneydeki rehine krizi kanlı bitti: 2 ölü!
15 Aralık 2014 Pazartesi 20:24 tarihinde eklendi.

Özel kuvvetlerin ve bomba imha ekiplerinin yer aldığı operasyonda aralarında İranlı silahlı saldırganın da bulunduğu 2 kişi öldü, 7 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Polisin operasyonda rehinelerin neden yaralandığı veya öldüğü hakkında açıklama yapmaktan çekindiği belirtiliyor.

Man Haron Monis adlı silahlı olan 49 yaşındaki İranlı saldırgan, Sidney kentinde Lindt isimli bir kafeyi basmış ve içeride bulunan vatandaşları rehin almıştı. 16 saatten fazla süren kurtarma çalışmalarından sonra, kafedeki bir patlamada camların kırılması üzerine polis ekiplerinin operasyona başlayarak kafeye girdiği belirtildi. Kafedeki patlama nedeniyle rehinelerden 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı ve tedavi altına alındığı bildirildi. Rehinelerden 5 kişi ise daha önce kaçarak kurtulmuştu.

Silahlı saldırgan Monis'in İranlı bir mülteci olduğu açıklandı. Saldırganın yurt dışında savaşıp ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine tehdit mektupları yazdığı ve bunun için 300 saatlik kamu işinde çalışma cezası aldığı, karısını öldürtmekten yargılandığı ve birçok taciz ve saldırı suçunun olduğu ifade edildi.

Öte yandan operasyonda, rehinelerin bazılarının ölmesinin ve yaralanmasının, polisin operasyonda yaptığı yanlışlardan veya saldırgandan kaynaklandığına dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 


CİHAN