Tabelaları asıldı ama

İzmir'in Aliağa İlçesi Yenişakran Mahallesi'nde, bu yıl eğitime başlayan 12 derslikli, toplam 400 ilk ve ortaokul öğrencisinin eğitim gördüğü okulun tabelaları bugün takılırken elektriği ise halen yok.

Tabelaları asıldı ama
18 Eylül 2014 Perşembe 16:23 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.
Büyük bölümü cezaevi lojmanlarından gelen öğrencilerin öğrenim gördüğü, 20 öğretmenin görev yaptığı okulun isminin ise 'Yunus Emre' olmasına karar verilip tabelaları bugün asıldı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, okulun yapı ruhsatının bir an önce verilip, elektriğinin bağlanması için gerekli yazışmaları yaptıklarını söyledi.
 
Cezaevinin Yenişakran'a yapılmasıyla birlikte yörenin nüfusu bir anda 5 bine yakın arttı. Lojmanlara ve Yenişkaran'a yerleşenlerin ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 500 civarındaki çocukları için okul gereksinimi de birden büyük bir sorun olarak yöneticilerin karşısına çıktı.
 
Okul binası açığını kapatmak için geçen yıl Sayfiye Mahallesi'nde planlanan 12 derslikli okul fiziki olarak tamamlandı ve öğrenci kayıtlarına başlandı. Okula, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için 250'si cezaevi lojmanlarından 400 civarında ilkokul ve ortaokul öğrencisi kaydoldu. Okul açıldı açılmasına ama ne zili çalıyor, ne de anons sistemi çalışıyor. Çünkü okulda elektrik yok. Okulun elektriği olmadığı gibi adı da yoktu. "Çocuğunuz hangi okulda okuyor?" diye sorulan veliler ile "Hangi okula gidiyorsun?" diye sorulan öğrenciler, okulun adı olmadığı için hep aynı cevabı verip, "Oradaki okulda" diye yanıt veriyordu. 
 
TABELALAR BUGÜN ASILDI
 
Okulun bu durumunun internet sitelerinde haber olarak yer almasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu sabah okula Yenişakran 'Yunus Emre İlkokulu' ve 'Yenişakran Yunus Emre Ortaokulu' yazılı iki tabela astı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, "Okulun adını 'Yunus Emre' olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne önerdik. Komisyonda görüşülmesinin ardından bu ismin onaylanacağını düşünerek, tabelalarını da astık" dedi. Okulun yapı kullanma izin belgesini bir an önce verilip elektriğinin bağlanması için gerekli yazışmaları da yaptıklarını kaydeden Derse, acil durumlar için okulda bir jeneratörün bulunduğunu da belirtti.
 
Okulu yaptıran İl Özel İdaresi'nin 30 Mart'taki yerel seçimlerden sonra kapatılmasının ardından proje sorumlusunun kim olduğunun belirsizliğe düşmesiyle projelere imza atacak mühendis bulunamadığından belediyeye yapı izin belgesi için başvurulamazken, bu belge olmadığı için de elektrik bağlatılamadığı belirtilmişti.