Tablet fırına girdi

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2012 kapılarını açıyor. En son teknolojinin gözler önüne serileceği fuarda iPad’li ocaklardan tablet bilgisayarlı gitar ve piyanolara kadar herşey var

Tablet fırına girdi
10 Ocak 2012 Salı 08:14 tarihinde eklendi.

 

Bu yıl ince, hafif, güçlü ve alüminyum kasalı taşınabilir bilgisayarlar (ultrabook) ve sosyal medya tabanlı internet TV’lerin kıyasıya rekabetine sahne olması beklenen CES 2012 kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. Etkinlik bugün ABD saatiyle 18.30’da (Türkiye’de 04.30) Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın konuşmasıyla açılacak.
 
Gerek firma gerekse ziyaretçi rakamlarıyla dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan Consumer Electronics Show (CES), geleneksel olarak her yıl Las Vegas’ta düzenleniyor ve endüstrinin önde gelen oyuncularını buluşturuyor.
 
Fuarın açılışı öncesinde ‘yenilikler’ başlıklı mini etkinlik ana oyuncular olmasa da teknolojide geliştirdikleri inovatif ürün ve servislerle öne çıkan firmaları buluşturdu. CES 2012 öncesi sergilenen ve yakında hayatımıza girmesi muhtemel teknolojilerden bir kaçı şöyle...
 
Microsoft’un son CES’i...
 
CES 2012’nin bugün açılış konuşmasını yapacak olan Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın merakla beklenen Windows 8 hakkında yeni ipuçları vermesi bekleniyor. Özellikle tablet bilgisayarları hedefleyen Windows 8’de uygulamalara ‘dokunmatik karolar’ yardımıyla ulaşmak mümkün olacak. Bu arada Microsoft 2013’ten itibaren CES’te yer almamayı kararlaştırdı. Bunun nedeni de CES’in ocakta olması ve Microsoft’un yeni ürünlerini açıklaması için bu tarihin pek de uygun görülmemesi.
 
Maceracılara doğa desteği
 
A Sherpa 50 pili Goal Zero tarafından ilk kez CES’te tanıtılacak. Pil her türlü laptop, akıllı telefonlar, televizyonların güneş enerjisi ile sarj etmesini sağlıyor. Bu ürünle doğayı seven kampçılar, avcılar ya da çevre dostları bu alet sayesinde mobil cihazlarını çalıştırabilecekler.
 
iPhone’la kayıp köpek kalmayacak
 
Bikn firmasının iPhone telefonlar için geliştirdiği akıllı güvenlik sistemi kişisel eşyaların kaybolduğunda kolayca bulunmasını sağlıyor. Firma tarafından geliştirilen küçük anahtarlık şeklindeki cihaz kullancı tarafından herhangi bir canlıya-eşyaya takıldığında, kaybolma durumunda iPhone’a yüklenen bir uygulama (app) anında cihazın yerini nokta olarak veriyor. Çanta, anahtarlık, kedi-köpek bu ürünün en çık kullanılacağı alan olarak adlandırılıyor. Sistem anahtarlık ve iPhone arasında kablosuz iletişm ile aracılığı sağlıyor.
 
Victorinox çakı işini büyüttü!
 
İsviçreli çakı üreticisi Victorinox, USB bellekte 64 GB’lik ürünüyle geldi. Sabit diskte 1 terebayta çıktı. CES’te sergilenecek çakı şeklindeki USB bellek 3.0 teknolojisi ile yüksek hızda veri transferi yapıyor. Cihazdaki dijital ekran veri transferi sırasında indirme hızıyla ilgili bilgi verirken bellekteki dosyaları da gösteriyor.
 
Toshiba derine dalabilir
 
Japon elektronik devi Toshiba, fuarda en ince ve hafif tablet dalındaki cihazı ile ince ultrabook modelini tanıtacak. Şirketin konsept cihaz tarafında su geçirmez OLED ekranlı taşınabilir bilgisayarı da bu etkinlikte tanıtması bekleniyor. 10.1 inch yüksek çözünürlükte OLED ekranlı bu yeni nesil cihaz kablosuz olarak şarj edilme özelliğiyle gelebilir. Teknoloji tarafındaki iddiasının yanı sıra pil dalında da etkili olan üreticinin bu modeli adeta sır gibi saklanıyor. Toshiba’nın tablet PC modeli iPad’den daha ince ve hafif olacak ayrıca birçok kablo yuvası ile birlikte gelecek.
 
Yeni nesil akıllı fırın tasarımıyla ilgi çekici
 
Dijital teknolojilerin başdöndürücü hızda hayatımıza girdiği bu dönemde sıra mutfağa da geldi. Teknoloji destekli, bir beyni ve ekranı olan (tablet PC) Thermador firmasının geliştirdiği yeni nesil akıllı fırın şık tasarımıyla da oldukça ilgi çekici. Dijital ekranda ısı derecesi ve yemeğn kaç dakika pişmesi konusu ayarlanırken bu ekrandan farklı içeriğe de ulaşmak mümkün oluyor. Firma yetkilileri ocağın 5 bin dolarlı fiyattan satışa çıkacağını belirtiyor.
 
Söz sırası iPad Gitar’a geldi...
 
iPhone’ların ardından iPad’ler de kullanıcılar tarafından yüklenen uygulamalar sayesinde müzik dünyasıyla sıkı ilişki sergiliyor. Fuarda sergilenek olan bu alandaki ürünlerden biri de iPad Gitar. Gitar düzeneğine yerleştirilen iPad, kendisi için hazırlanan uygulama açıldığında gitar olarak kullanılabiliyor. Etkinlikte ayrıca anfi ve org için hazırlanan iPad ürünleri de sergilenecek. Bunun yanı sıra iPad’in eski oyun makinesi cihazında döndürülmüş hali de oldukça zekice duruyor.

Milliyet