Tablete dönüştürülebilir Ultrabook

Toshiba'nın U920T ultrabook modeli. Intel'in 3. nesil Core işlemcisini kullanan cihaz, 12.5 inç ekranıyla dikkat çekiyor. Ayrıca tablete dönüştürülebilir özelliği ile 5 parmak çoklu dokunmatik desteğine sahip.

Tablete dönüştürülebilir Ultrabook
03 Eylül 2012 Pazartesi 11:54 tarihinde eklendi, 2.347 kez okundu.

 

Toshiba ilk hibrid laptop/tableti Satellite U920t ile yenilikçi tasarımda çıtayı yükseltiyor
 
Toshiba, yeni tablete dönüştürülebilir Ultrabook™ Satellite U920t'yi duyurdu. Satellite U920t, bir dizüstü bilgisayarın kullanım kolaylığı ve performansı ile bir tabletin kullanıma hazır hale gelme hızı ve kullanışlılığını birleştiriyor. 31,8 cm (12.5") dokunmatik ekran, kolaylıkla laptoptan tablet moduna dönüşebiliyor. Satellite U920t, son derece kompakt ve çok amaçlı bir mobil bilgisayar isteyen kullanıcılar için yeni bir alternatif olarak her iki dünyanın da en iyilerini sunuyor: dönüştürülebilir Ultrabook™, içerik görüntüleme için tablet modunda çalıştırılabilirken, içerik oluşturmak ve çoklu yazım gerektiren diğer uygulamalar için laptop modu daha uygun bir seçenek oluyor. 
 
Intel ile yapılan geliştirme ortaklığı sayesinde U920t, hızlandırma (acceleration), manyetik yatak (magnetic bearing), açısal hız (angular velocity) ve ortam ışığı gibi tüm çevresel durumları yöneten Intel® Sensor Solution ile donatıldı. Dahası, Satellite U920t saniyeler içinde açılıyor ve hızla kullanıma hazır hale geliyor. 
 
Ekranla ilgili her şey 
 
Bu yeni çok amaçlı hibrid, laptoptan tablete hızlı ve kolay dönüşüme olanak sağlayan yenilikçi bir ekran bağlantısına sahip. 31,8 (12.5") geniş görüş açılı ve LED arka ışıklı dokunmatik ekranı, beş parmaklı dokunma girdisini destekler ve zengin renk yelpazesi ile resimleri yüksek kalitede gösterir. Ekran, çizilmelere dayanıklı Corning® Gorilla® Glass ve parmak izi göstermeyen kaplama ile korunur.
 
Müthiş güç ile desteklenen harika tasarım
 
Ultrabooklar™ için üçüncü nesil Intel® işlemciler ve en yeni Intel® HD Graphics 4000 ile donatılan Satellite U920t, sofistike bilgisayar işlemlerini rahatlıkla yerine getirir. 256 GB'a kadar depolama kapasitesi ile dahili SSD ve oldukça hızlı veri transferi ise kusursuz bir mobil çalışma deneyimine katkıda bulunur. SSD gürültü ve ısı yaratmaz, darbelere karşı oldukça dayanıklıdır ve verimli güç tüketimine sahiptir.
 
Boyu küçük, bağlanabilirliği büyük
 
Küçük ve taşınabilir Satellite U920t, HDMI®, iki USB 3.0 girişi ve bir SD™ kart okuyucusunu da içeren tam boy bağlantı girişlerine sahiptir. Ağlara hızlı kablosuz erişim ve çevre birimlerle bağlantı için WLAN ve Bluetooth® 4.0 da dahili olarak yer alır. Intel® Wireless Display teknolojisinin desteği sayesinde her türlü içeriğin kablosuz yayını, uyumlu bir televizyonun büyük ekranından da izlenebilir. Dönüştürülebilir Ultrabook™ iki dahili kameraya sahip: Ortam ışığı sensörüne sahip 1.0 MP ön kamera ile Otomatik odaklama özelliğine sahip 3.0 MP arka kamera. USB girişlerinden biri, Ultrabook™ kapalı olduğunda bile bilgisayara bağlı akıllı telefonlar, MP3 çalarlar ve diğer taşınabilir elektronikleri şarj etmeye yarayan Uyku-ve-Şarj özelliğini destekler.
 
Zarif magnezyum gövde
 
Satellite U920t, gümüş renkli magnezyum kaplama ile bileklik kısmında yer alan yüksek-kalite malzeme ve alt bölümdeki kahverengi dokumalı yapının kombinasyonundan oluşuyor. Mat, siyah döşemeli tuşları ve LED arka ışığı ile klavye, bu dönüştürülebilir Ultrabook™'un tasarımını tamamlıyor.
 
Teknik Özellikler
 
-31,8 cm (12.5") LED Arka ışıklı IPS ekran, daha iyi görüş açısı ve renk doygunluğu için 300 NIT, 10-noktalı dokunma girişi, 1.366 x 768 piksel
- Çizilmeye dayanıklı Corning® Gorilla® Glass üzerinde parmak izi göstermeyen kaplama
- Yeni nesil Intel® Ultrabook™ işlemci ve ekran kartı
- RAM: 8 GB'a kadar DDR3 (1.600 MHz)
- 256 GB'a kadar SSD
- WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth® 4.0, Wireless Display 3.5
- 2x USB 3.0, Uyku ve Şarj, HDMI®, SD™ kart okuyucu, kombo Audio jakı (mikrofon girişi/kulaklık çıkışı)
- Sensörler: GPS, Jiroskop, Ortam Işığı, Manyetometre, Hızlandırma, Intel® Sensor Solution
- Kamera: 1.0 Mega Piksel (ön), 3.0 Mega Piksel (arka)
- Ses: SRS Premium Sound 3D ile geliştirilmiş stereo hoparlörler
- Ağırlık: 1,45 kg'den başlayarak
- Boyutlar: 326,5  x 213 x 19,9 mm
- İşletim Sistemi: Windows 8 (64 bit)