Tablolar toz pastelle hayat buldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) yılın ilk resim sergisini Bursa’nın Mudanya ilçesinde açtı. 76 kursiyerin toz pastel tekniği ile yaptığı 110 adet resim büyük ilgi gördü.

Tablolar toz pastelle hayat buldu
18 Ocak 2014 Cumartesi 15:26 tarihinde eklendi.

Mudanya Esman Butik Otel'in salonunda gerçekleşen sergi açılışına Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Şahin Arat, BUSMEK Proje Koordinatörü Eyüp Arda'nın yanı sıra BUSMEK Mudanya Şube Müdürü Münire Eryıldız Turan ile Mudanya HEM Müdür Yardımcısı Ferdağ Taşdelen, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Sergi açılışında konuşan Sosyal İşler Müdürü Şahin Arat, Mudanya'nın yerinin farklı olduğunu söyledi. Resimlerin birçok şeyi anlattığını, resimlerin bir dili olduğunu vurgulayan Arat, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, kursiyerlere başarılar diledi.

Esman Otel Sahibi Esman Nejdet Şen'e katkılarından dolayı plaket ile teşekkür eden Arat, kurs öğretmeni Burcu Yalman'dan da resimler hakkında bilgiler aldı. Yalman, resimlerde fırça değil tamamen parmakların kullanıldığını belirterek, toz pastel tekniği ile eserlerin ortaya çıktığını söyledi. Üç gün boyunca açık kalacak sergiye birçok siyasi parti temsilcisi ve vatandaşta ziyaretlerde bulundu.


CİHAN