Tabuta sarıldı ve ''Ben yandım başkaları yanmasın'' dedi

KONYA'da düşen Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait savaş uçağında şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış Ankara'da düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Tabuta sarıldı ve Ben yandım başkaları yanmasın dedi
06 Mart 2015 Cuma 17:59 tarihinde eklendi.
KONYA'da düşen Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait savaş uçağında şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış Ankara'da düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Hayri Tanış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan vekili Bülent Arınç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Ben yandım başkaları yanmasın, bunları ne edin edin kaldırın, 13 tane kalmış" dedi.
 
Kocatepe Camii'nde düzenlenen şehidin cenazesine Baba Hayri Tanış, anne Yurdagül Tanış, eşi Sena ve 9 yaşındaki kızı Miraç Berna Tanış'ın yanı sıra TBMM Başkanı Çiçek, Başbakanvekili Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.
 
 
ŞEHİT BABASI : BEN YANDIM BAŞKALARI YANMASIN, BUNLARI NE EDİN EDİN KALDIRIN
 
 
Baba Hayri Tanış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan vekili Bülent Arınç'a kendisine taziye diledikleri sırada, "Ben yandım başkaları yanmasın, bunları ne edin edin kaldırın, 13 tane kalmış" dedi.
 
 
Baba Hayri Tanış, taziye için yanına gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz'a da yakaran baba Tanış, "Yavrum yaktın beni, kuzum yaktın beni. Sayın Bakanım sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin, uçan tabutlar. Ben yandım başkaları yanmasın. Savunma olmazsa devlet olmaz. Savunma güçlü olacak. Ne yaparsanız yapın düzeltin. Biz yandık başka ocaklar yanmasın. Bizim ocağımız söndü başkalarının ocağı yanmasın. Yavrum gökyüzünün kartalıydı. Yavrum bunları da yansıtın, hepsini yansıtın" dedi.
 
 
BAKAN YILMAZ : PARAMIZ VAR, NE TALEP EDİLİRSE YERİNE GETİRİYORUZ
 
 
Bakan Yılmaz ise, "Silahlı Kuvvetlerimizin hiçbir projesini imkansızlıktan dolayı geciktirmedik. Paramız var, ne talep edilirse yerine getiriyoruz" diye yanıt verdi.
 
 
ORGENERAL AKIN ÖZTÜRK : MÜSAADE EDİN, ACIMIZI YAŞAYALIM
 
 
Bu arada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, cenaze öncesinde bir gazetecinin, F-4 uçaklarıyla ilgili sorusu üzerine, "Kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır. Müsaade edin, acımızı yaşayalım" dedi.
 
 
Cenaze namazı öncesi baba Tanış, oğlunun tabutuna sarılarak bir süre gözyaşı döktü. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz da, iki haftadır yürek yakan kötü haberler geldiğini belirterek, "Ancak bu düşmanlarımızı sevindirmesin. Biz bir ölür, bin diriliriz. Şehitlerimizin maneviyatı kahraman ordumuzun maneviyatına katılacaktır. Yüreğimiz acılı ama ümitsiz değiliz" dedi.
 
 
ACILI EŞ: NE OLUR GERİ DÖN
 
 
Namazın ardından Şehit Tanış'ın naaşı askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Tören kıtasıyla cenaze aracına nakledilen şehidin naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürülürken, baba Hayri Tanış gelini Sena Tanış'a sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Tanış'ın eşi Sena Tanış, eşinin ardından, "Ne olur geri dön" diyerek gözyaşı döktü.

DHA