Taciz davası işinden etti!

İngiltere'de şov dünyasının tanınmış simalarından Sir Jimmy Savile hakkındaki cinsel taciz ve pedofili iddiaları, BBC'nin en ünlü editörlerinden birini koltuğundan etti. Rippon iddiaları örtbas etmekle suçlanıyor.

Taciz davası işinden etti!
23 Ekim 2012 Salı 09:51 tarihinde eklendi.

Peter Rippon istifa etmeden önce kurumun en prestijli haber programlarından News-Night'ın editörlüğünü yapıyordu. Rippon’un ayrıca geçen yıl Jimmy Savile hakkında cinsel taciz iddialarını gündeme getiren bir haberin yayınlanmasını engellediği biliniyordu. İddiaları örtbas etmekle suçlanan Rippon, buna gerekçe olarak yeterli kanıt bulunmadığını, bu yüzden haberi yayınlamama kararı aldığını söylemişti.

 
19 Ekim'de başlatılan adli soruşturma kapsamında ölmeden önce BBC'de çalışan Savile'in çalışma arkadaşları, yöneticileri ve çevresindeki bazı isimler sorgulanacak.
 
BBC Genel Müdürü George Entwistle'ın de üzerinde de yoğun bir baskı var. Bugün ifadesine başvurulacak olan genel müdüre, taciz söylentilerine neden gereken önemi vermediği sorulacak.
 
ITV ORTAYA ÇIKARDI
 
Kamuoyu iddialardan bu ay başında ITV'de yayınlanan bir belgesel sayesinde haberdar olmuştu. Bu programda birkaç kadının tanıklığına yer verilmesinin ardından, çok sayıda kişi ITV'yi ve polisi arayarak kendilerinin de başına benzer şeyler geldiğini söyledi.
 
Kurbanlardan bazıları BBC stüdyolarında tacize uğradığını söylerken, Savile'in hayır işleri kapsamında gittiği hastanelerde, çocuk bakımevlerinde tacize uğradıklarını anlatanlar da var.
 
Polis şimdi Savile'in 40 yılı aşkın kariyeri boyunca 200'den fazla kurbanı olduğu iddialarını araştırdıklarını, bunlar arasında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğunu belirtiyor.
 
İddialar üzerine Savile'in ailesi, kendisine övgüler düzen mezar taşını kaldırmıştı.