Tadilat bitti, 'T.C.' kalktı

Muğla'da tadilat yapılan Ziraat Bankası'nın merkez şubesinin yenilenen tabelasındaki 'T.C.' ibaresinin çıkarıldığını gören CHP ve MHP'lilerle bir grup vatandaş, duruma tepki gösterdi.

11 Eylül 2013 Çarşamba 19:29 tarihinde eklendi.
 
Ziraat Bankası Muğla Merkez şubesinde bir süre önce başlatılan tadilat çalışmaları tamamlandı. Şubenin yenilenen tabelasında 'T.C.' ibaresinin olmaması ise tepki çekti. CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, "Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Çok acı bir durumla karşı karşıyayız.

İktidar partisi göreve geldiği günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yapıyor. Emperyalist ülkelerin ve dış güçlerin emellerine hizmet etmekten başka bir düşünceleri yok. T.C. ibaresi bir an önce Ziraat Bankası önüne yazılmalı. Tepkimizi göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
 
Milli değerlerin yoğun bir saldırı altında olduğunu ileri süren MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz da "Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik planlı bir oyun tezgahlanıyor. Bankaların yanı sıra resmi kurum ve kuruşlarda da T.C. ibaresi kaldırılıyor. Ülkemiz ayrımcılığa doğru gidiyor.

AKP iktidarı Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranları silmek için uğraşıyor. Büyük ihtimalle teröristbaşı 'T.C. ibaresi kaldırılsın' diye hükümetten talepte bulundu. Ancak şu unutulmamalıdır ki bayrağımızın uğruna gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Bizim en değerli varlığımızdır" diye konuştu.

DHA