Tahir Elçi ve şehit polislere saldırı protesto edildi

Sur ilçesinde geçen cumartesi çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesi birçok kentte barolar tarafından protesto edildi.

Tahir Elçi ve şehit polislere saldırı protesto edildi
30 Kasım 2015 Pazartesi 16:23 tarihinde eklendi.
Sur ilçesinde geçen cumartesi çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesi birçok kentte barolar tarafından protesto edildi.
Muğlalı avukatlardan Tahir Elçi ve 2 polisin şehit edilmesine tepki
 
MUĞLA Barosu'nda görevli bir grup avukat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polisin şehit edilmesini protesto etti. Avukatlar, fail ya da faillerin bir an önce bulunup, adalete teslim edilmesi için tüm yetkilileri göreve çağırdı.
 
Muğla Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup; Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polisin şehit edilmesini protesto etti. Grup adına açıklamayı Baro Başkanı Cumhur Uzun yaptı.
 
'ÖFKEMİZ KARARLILIĞIMIZIN REHBERİ OLACAKTIR'
 
Elçi'nin ölümünden çıkar umanlara sert tepki gösteren Uzun, "Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, hain eller bir meslektaşımızı ve orada görev yapan 2 polisimizi katlettiler. Bunu alçakça, haince yaptılar. Kim yaptı, neden yaptı henüz bilmiyoruz. İnsan yaşamını yok eden hiçbir anlayışın haklılığı olamaz. Öldürülen değerlerden Av. Tahir Elçi, sanılan ve gösterilmek istenenin aksine, tam bir barış elçisiydi. Soyadını misyonu edinmiş, Kürt-Türk toplumunun kardeşçe ve barış içinde yaşaması için elçilik yapıyordu. Son anki sözlerine kadar barıştan bahsediyor. 'Silahlar sussun, kardeşçe yaşayalım' diyordu. Bir de hukuk istiyordu. 'Adalet olsun ve herkes için adalet olsun' diyordu. Sizden daha farklı şeyler mi istiyordu. Hukuk üstün olsun, insanların yüzü gülsün istiyordu. Bunları ona çok gördüler ve öldürdüler. Lanet olsun onu öldürenlere ve ölümünden çıkar umanlara. Herkes şunu bilmelidir ki, öfkemiz kararlılığımızın rehberi olacaktır" dedi.
 
'ÇİRKİN SALDIRLAR AYDINLATILSIN'
 
Şehit polisler Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur'un da hainlerce katledildiği söyleyen Uzun, "Vatanını, halkını korumak uğruna yaşamlarından oldular. Babaydılar, kocaydılar, evlattılar. Onlarında sevenleri aileleri vardı. Kahrolası hainler onları da yok ettiler. Bu olayda yaşamını yitiren her yurttaşımıza tanrıdan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Muğla Barosu olarak, bu çirkin saldırının hiçbir gecikmeye meydan verilmeden süratle aydınlatılması ve fail ya da faillerinin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesi için tüm yetkilileri göreve çağırırken; sürecin yakın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz" dedi.
 
Açıklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunan avukatlar, sessizce dağıldı.

DHA