Tahliye dilekçeleri verildi, savcılık reddetti

Futbolda Şike Soruşturması'nın, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıkları için yapılan tahliye talepleri konusunda savcılık, "taleplerin reddedilmesi" yönünde görüş bildirdi.

Tahliye dilekçeleri verildi, savcılık reddetti
25 Kasım 2011 Cuma 15:25 tarihinde eklendi, 1.070 kez okundu.

 

Şike için belirlenen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasının 1 yıldan 3 yıla kadar indirilen yasa düzenlemesi Meclis'ten geçmesinin ardından zanlıların avukatları tahliye talebinde bulundu. Ancak soruşturma savcısı ret yönünde görüş bildirdi.
Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanu'nda yapılan değişikliğin Meclis'te kabul edilmesinden sonra şike tutuklularının tahliye talepleri için savcının ret yönünde görüş belirttiği öğrenildi.
 
Yasa değişikliğinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından şike soruşturmasında tutuklanan Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 31 zanlının avukatı tahliye talebinde bulunmuştu. Yıldırım'ın avukatı yasadaki değişikliğin kabul edildiği Meclis oturumunun tutanağını da dilekçesine eklemişti.
 
Tahliye talepleri nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapıldı. Soruşturma savcısı Mehmet Berk'e görüşünü soran mahkemeye savcının ret yönünde görüş bildirdiği belirtildi.
 
Avukatlar tahliye talebinde bulundu
 
Yasa henüz resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğe girmedi ancak şike soruşturması kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları bu gerekçeyle tahliye talebinde bulundu. Savcılığın ise yasanın yürürlüğe girmesinin ardından değerlendirme toplantısı yapacağı ve dosya üzerindeki kararını vereceği öne sürüldü.
 
Şike soruşturmasını yürüten savcılığın 'sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun'da yapılan değişikliği beklediği belirtildi. 'Şike ve teşvik pirimi' suçları için 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indiren yeni yasa Meclis'te kabul edilmişti. Henüz yürürlüğe girmeyen yasa değişikliği üzerine soruşturma savcılığı 'yeni yasanın resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesini' bekliyor. Savcılığın yasanın yürürlüğe girmesinin ardından değerlendirme toplantısı yapacağı ve dosya üzerindeki kararını vereceği öğrenildi.
 
Yasanın düzenlenmiş halinin henüz yürürlüğe girmemesine rağmen tutukluların avukatları bu gerekçeyle tahliye dilekçelerini vermeye başladı. Sabah adliyeye gelen avukatlar, İlhan Ekşioğlu, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Korcan Çelikay hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.
 
Aziz Yıldırım'ın avukatı da tahliye talebinde bulundu
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı da tahliye talebinde bulundu. Avukat, yasa değişikliğinin kabul edildiği Meclis oturumunun tutanaklarını da dilekçesine ekledi.
 
Yasa değişikliğinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından şike soruşturmasında tutuklanan Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Kaya, gazetecilerin, "Tahliye talebinde bulunmak için mi geldiniz?" sorusu üzerine önce, "Bu aşamada tahliye talebinde bulunmayacağız. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını bekleyeceğiz." dedi.
 
Ancak, Abdullah Kaya, yaklaşık 1 saat sonra karar değiştirdiklerini ve onayı beklemeden tahliye talebinde bulunduklarını söyledi. Kaya, tahliye taleplerini içeren dilekçeyle birlikte yasa değişikliğinin kabul edildiği Meclis oturumunun tutanaklarını da sunduklarını belirtti.