Tahliyelere ayakkabı kutulu protesto

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliye edilmesi, İzmit'te ayakkabı kutularıyla protesto edildi.

14 Şubat 2014 Cuma 18:58 tarihinde eklendi.

Halkevleri mensubu bir grup, tahliyeleri protesto için yürüyüş yolunda toplandı. Ellerine ayakkabı kutuları bulunan grup, buradan yol üzerindeki banka şubesine kadar yürümek istedi. Polis, güvenlik önlemi alarak yürüyüşü engelledi.

Polis müdürleri de grup sözcülerini ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Grup, yürüyüş yolunun yanında bulunan Hürriyet Caddesi'nden bankaya doğru yürümeye başladı. Polis, bu yürüyüşe engel oldu. Bunun üzerine grup, ellerinde bulunan ayakkabı kutularını polisin üzerine fırlattı.

Grup, tekrar yürüyüşe başladıkları noktaya dönerek, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Yaşar Seğmen, "Gözaltına alınan kişilerden bazıları AKP savcıları tarafından serbest bırakıldı. Halkın parasını soyanlar, ayakkabı kutularına koyanlar, elini kolunu sallaya sallaya dışarı çıkıyor.

Yarın, bundan belki iki gün sonra operasyonun simgesi olan bakan çocuklarıyla Rıza Zarraf da dışarı çıkacak. Çünkü gördük ki bu ülkede adalet yok. Bu ülkede hırsızlara izin var. Bu ülkede halkın parasını çalmak yasak değil. Bu ülkede halkın parasını ayakkabı kutularına doldurmak meşru. Ama biz buna izin vermeyeceğiz." Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


CİHAN