Tahrir'de gıyabi cenaze namazı

Tahrir Meydanı'ndaki Ömer Mekrem Camisi'nde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tahrirde gıyabi cenaze namazı
15 Kasım 2012 Perşembe 16:23 tarihinde eklendi, 2.541 kez okundu.

 

İslami İşler Yüksek Komisyonu Genel Sekreteri Salah Sultan, Tahrir Meydanı'nda bulunan camide toplananlara, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmada, Filistin direnişine destek olunması gerektiğine işaret etti. 
     
İsrail'le olan bütün siyasi ve ticari ilişkilerin kesilmesi ve Gazze'deki direnişin her türlü yolla desteklenmesi çağrısında bulunan Sultan, Mısır halkında meydana gelen öfke halinin Gazze üzerindeki ambargo son buluncaya kadar devam etmesi gerektiğini söyledi. 
     
Ömer Mekrem Camisi önünden yürüyüşe başlayan göstericiler, Arap Birliği Merkez Binası önüne geldiklerinde ''Tahrir Meydanı'ndan Filistin'e'', ''Gazze halkı bizim halkımızdır, ona düşmanlık eden bize etmiştir'', ''Kudüs'e gidiyoruz'' şeklinde slogan attı. 
     
Çok sayıda vaiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı gösterilerde sınır kapılarının daimi olarak açılması çağrısı yapıldı. 
     
Öte yandan, İskenderiye'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı gençlerinin yaptığı gösteri çağrısına karşılık veren çok sayıda öğrenci, İskenderiye Kütüphanesi önünde toplandı. Grup, İsrail aleyhine slogan atarak saldırılara tepki gösterdi.