Tahrir'e kefenleriyle geldiler

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunda oluşan belirsiz havanın, bugün Cumhurbaşkanlığı Seçim Komisyonu'nun kazanan adayı açıklamasıyla son bulması beklenirken, Tahrir Meydanı'na kefenleriyle gelen bazı gençler, Şefik'in kazanması halinde ölmeye hazır olduklarını söyledi.

Tahrire kefenleriyle geldiler
24 Haziran 2012 Pazar 15:11 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

 

Askeri yönetimin veya Yüksek Seçim Kurulu'nun hile yaparak sonuçları Şefik'in lehine açıklama ihtimali bulunduğunu ileri süren gençler, Tahrir Meydanı'nda kefenleriyle bekleyeceklerini ve Şefik'in cumhurbaşkanı olması halinde harekete geçerek yeniden devrim yapacaklarını anlattı. 
     
Giydikleri kefenlerin üzerinde "şehit adayı" yazan gençler, Şefik'in cumhurbaşkanı olması halinde eski rejimin ülkeye tekrar döneceğini ve devrimin bir anlamı kalmayacağını savundu. 
     
Mısır'da 16 Haziran tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi ile Hüsnü Mübarek rejiminin son başbakanı Ahmed Şefik yarışmış, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi Mursi'nin kazandığı ileri sürülmüştü. 
     
Oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen her iki taraf da seçimi kazandığını iddia ediyor. 
     
Mısır Yüksek Seçim Kurulu'nun bugün TSİ 16.00'da kesin sonuçları açıklaması bekleniyor. 
     
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasından önce, ülkede iktidarda bulunan askeri yönetimin, tüm yasama yetkilerini elinde toplayan ve seçilmiş cumhurbaşkanını yetkisizleştiren düzenlemeler yapmasından dolayı Mısırlı muhalifler bir haftadır Tahrir Meydanı'nda gösteriler düzenliyor.