Taht değişim törenine sponsor arıyorlar

Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard van der Laan, Willem Alexander’in tahta geçeceği 30 Nisan tarihinde başkentte düzenlenecek kutlamaların 7 milyon ila 10 milyon Euro'ya mal olacağını söyledi.

04 Mart 2013 Pazartesi 19:25 tarihinde eklendi.

 

Van der Laan, harcamalara devletin de katkıda bulunması konusunda girişimlerde bulunacağını, ayrıca etkinliklere sponsorlar bulmaya çalışılacağını açıkladı.

Kraliçe Beatrix'in uzun yıllar Hollanda'ya büyük hizmetleri olduğunu kaydeden Başkan Van der Laan, Amsterdam'da güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılacağını, tüm Amsterdam sokaklarının bir karnaval havası eşliğinde süsleneceğini, kanallardan yelkenlilerin açılacağını söyledi.
 
Van der Laan 30 Nisan'da kültür, sanat ve spor alanında çeşitli programların yanı sıra özel etkinliklerin de olacağını ifade etti. Kraliyet ailesi için özel havai fişek ve ışık gösterisinin yapılacağı kutlamalara yaklaşık 800 bin kişinin katılması bekleniyor. 
 
Diğer taraftan Sosyalist Parti (SP) Kraliçe Beatrix'in tahtı bırakmasının ve oğlu Prens Willem Alexander'ın tahta geçmesinin maliyetinin halka yansıtılmaması gerektiğini savundu. SP (Sosyalist Parti) grubu, bu harcamaların belediye tarafından da karşılanmaması gerektiğini ifade etti. Kraliçe Beatrix için Başkent Amsterdam'da düzenlenecek devir teslim için düzenlenecek bütçeye belediye meclisinin onay vermesi gerekiyor.
 
Kraliçe Beatrix, tacı 33 yıl önce devraldığı gün olan 30 Nisan'da tahttan çekilecek.

CİHAN