"Takımımız kendisini mükafatlandırdı"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum Kayserispor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

Takımımız kendisini mükafatlandırdı
21 Ekim 2013 Pazartesi 23:41 tarihinde eklendi.

Türkçe olarak, "Geçmiş Kurban Bayramınız kutlu olsun" diyerek sözlerine başlayan Daum şunları söyledi: "Takımımız için, taraftarımız için, yönetimimiz için çok sevinçliyim. Evimizdeki galibiyeti aldık. İnanılmaz derecede taraftarımızdan destek aldık. Son saniyeye kadar bizi desteklediler. Buna çok sevindim.

Tuncay'ın da ilk defa iyi performansla seyirciler tarafından olumlu görünmesine de sevindim. Müsabakanın başında çok büyük bir baskı kurduk. Gol pozisyonlarına girdik fakat değerlendiremedik. Kayserispor da oyuna ortak oldu. Ama devamlı baskımızı arttırmak amacındaydık ve bunu yaptık.

Çok iyi gol pozisyonlarımızı gole çeviremedik. Takımımız maçın sonunda golleri bulduğunda kendi oyununu ortaya koyduğunu gözardı etmemek gerekiyor. Takımımız kendisini mükafatlandırdı. Bazı pozisyonlarda daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Pas yüzdemizin daha yüksek olması gerekiyor. Basit pas hataları olmaması gerekiyor.

Forvet bölgesine çıktığımızda golü yüzde yüz almak istiyorsanız pasların yüzde yüz attığınız zaman bunlar gol olarak size dönecektir. Mevcut kadromuzda çok gol tehlikesi olan futbolcuya sahip değiliz. O yüzden diğer arkadaşlara daha tehlikeleri olmaları açısından destek veriyoruz.

Böyle müsabakalarda soğukkanlı olacaksınız. Bunu yapabilirseniz sonuca da ulaşabilirsiniz. Bu galibiyetten dolayı sevinçliyim ama daha çok işimiz var. Umarım galibiyetlerle takımımız içindeki güven daha da artacaktır.

Takımımız öğrenmeye aç. Ama kendime de futbolculardan çok fazla beklemeyeyim diye dikkatli olmam gerektiğini söylüyorum.""Golcü eksikliği konusunda rapor verildi mi?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Yabancı sorunu olmasa Sebastian Pinto kadroda olurdu. İlk 11'de oynamak için kesinlikle futbolcunun performansı çok önemlidir. Biz Pinto'ya yardımcı oluyoruz, olacağız da.

Pinto bizim kadromuzda olan futbolcumuz. Devre arasına kadar zorlu maçlarımız var. Ondan sonra devre arasında karar vereceğiz. Ama şu anda transferlerle ilgili konuşmak yerine mevcut kadrodaki futbolcuları daha iyi performansa ulaştırmalıyız" yanıtını verdi.


DHA