"Takımımızdan umutluyuz"

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, Bursaspor Kulübü’nün resmi yayın organı olan Bursaspor TV’de geride kalan 5 haftanın değerlendirmesini yaptı.

23 Eylül 2013 Pazartesi 22:08 tarihinde eklendi.
Spor Toto Süper Lig’in 5'inci haftası geride kalırken Bursaspor’un aldığı sonuçların tüm Bursa gibi kendilerini de üzdüğünü ancak hiçbir şekilde umutsuz olmadığını belirten Başkan Erkan Körüstan şu değerlendirmeyi yaptı:
 
KONGRE GEÇ YAPILDI
 
"Biz takımımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Bursaspor çok zor bir süreçten geçiyor. Rahmetli İbrahim Yazıcı’nın vefatının ardından geç bir kongre yaptık. Transfer için zamanımız çok azdı. Sezon başında elimizde 50 küsür profesyonel futbolcumuz vardı.

Bu futbolcularımızın 21 tanesinin sözleşmelerini feshettik veya başka takımlara gönderdik. Bunlarda zor bir süreçti. Geçen sezon başarılı bir takım vardı. 20'nci haftadan sonra Bursaspor 14 haftada 28 puan toplamış. Bu takımı baz alarak giden futbolcuların yerine eksikleri gidermeye çalıştık. 6 tane yeni transfer yaptık. Bu futbolcularımızın 5 tanesi kariyerli ve geçtiğimiz sezon boyunca full oynamış futbolcular.

Bu futbolcularımızdan sadece Yasin Pehlivan sakatlık neticesinde geçen sezon forma giyememişti. Biz eksik mevkilerimize gerekli transferleri yaptık. Tabiî ki biz 4 puanda kalmasını istemezdik. Teknik direktörümüz Daum takımı tanımak için bizden 6 haftalık süre istemişti. UEFA Avrupa Ligi’nden erken elenmemizin moral bozukluğu lige de yansıdı.

Çok kısa sürede bu durumu atlatacağımıza inanıyorum. Gönül birlikteliği ile bu takım başarılı olacaktır. Karamsarlık, futbolcuya, teknik heyet ve bize yansır. Karamsar havanın biran önce dağılmasını istiyoruz. Biz takımımızın başarılı olacağına inanıyoruz. Tüm şehrimizin de inanmasını istiyoruz.”
 
TAKIMIMIZA İNANIYORUZ
 
Yabancı kontenjan sıkıntısı yaşadıklarını ve takıma taktı sağlayabilecek yerli oyuncusu sorunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Körüstan, "10 – 11 tane yabancı futbolcumuz vardı. Gelecek sezonu da düşünürsek 8 taneden fazla yabancı ile oynamak bizlere olumlu gelmedi. Bu nedenle elimiz kolumuz bağlıydı.

Şansızlığımız sezon başında yapılan kamp çalışmalarımızda çok iyi performans gösteren futbolcumuz Ozan İpek ağır sakatlık geçirdik. İnşallah en kısa sürede aramıza döner ve takımımıza faydalı olur. Belluschi sakatlandı.

Olumsuzluklar üst üste geldi. İnşallah Akhisar Belediyespor maçıyla beraber her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Takımımıza, teknik heyetimize ve taraftarımıza inanıyorum. Bu sezon 20 binden fazla kombine sattık. Taraftarlarımıza buradan çok teşekkür ediyorum. Kombinelerimizi neredeyse bitirdiler. Çok az yerimiz kaldı” dedi.
 
GÖREVİMİ SEVEREK YAPIYORUM
 
Bursaspor'a gönülden bağlı olduğunu ve çoğu zaman gece yarılarına kadar çalıştığını anlatan Erkan Körüstan, "Daha önceki başkanlık yaptığım dönemde de çalışma sistemimiz böyleydi. Kamuoyu ve basındaki arkadaşlarımız bu kadar mesai harcadığımızı bilmiyorlardı.

Bursa’da olduğum zamanlarda her gün sürekli kulüpteyim. Sorunlar için her birimle sürekli görüşüyoruz. Ben sadece Rize maçına gitmedim. Kendi özel işlerim nedeniyle yurtdışında olmak zorundaydım. Bir tek Rize maçına gitmedim diye eleştiri aldım.

Bu sezon 40 civarında maç oynayacağız. Sağlığım elverdiği sürece hepsine gitmeye tabii ki çalışacağım. Randevularımın hepsini Bursaspor’a göre ayarlıyorum. Her gün kulüpteyim ve görevimin başındayım. Hz Ali’nin bir lafı vardır 'Konuştuğum için pişman olduğum anlar oldu ama sustuğum için asla' Tabii ki susalım da demiyorum. Gerektiği zaman gerekliği yerlerde çıkar, Bursasporumuzu savunuruz" diye konuştu.
 
PROFESYONELLERİMİZE GÜVENİYORUM
 
Tüm kulüp çalışanlarının kendilerini ispatlamış profesyonel kişiler olduğunu belirten başkan Körüstan, "Ben hepsine inanıyor ve güveniyorum. Birlikte beraber çalışıyoruz. Bu kadar eleştiriyi de hak etmediklerini düşünüyorum. Zaman içerisinde başka profesyonellerde alabiliriz. Değiştirmek zorunda da kalabiliriz. İnşallah değiştirmek zorunda da kalmayız ama onlarda olabilir" dedi.
 
PROVOKATÖRLER VAR
 
Erkan Körüstan, “Taraftarlarımız 1-2 maçlık performansa göre futbolcularımıza not vermemesi lazım. Taraftarlarımızda haklı sürekli başarı istiyor. Kulüp son 4-5 senedir sürekli üst sıralarda ilk 4-5 sıranın içerisinde yer aldı. Talihsiz bir süreç geçiriyoruz.

Taraftarlara kesinlikle bedava bilet ve otobüs vermiyoruz. Bazılarının çeşmesi kesildi. Bu isimler tribünleri provoke etmeye çalışıyorlar. Daha ilk maçta yönetim istifa diye bağırıldı. Yani gerçek taraftarlarımızın bu provokasyonlara gelmemesini istiyoruz. Biz istifa edelim. Ne olacak? Yeni gelen bir şey mi yapabilecek? İstifa bir çözüm değil.

Biz kent olarak hep birlikte bu takımı en kısa sürede nasıl en iyi noktaya getirebiliriz onun hesabını yapmak zorundayız. Ben takıma güveniyorum. Bu takım başarılı bir takım. Gelen transferlerde gidenlerde daha iyi transferler" diyerek taraftardan da sabırlı olmalarını ve desteklerini esirgememelerini istedi.
 
KAVGAYI SEVMEM
 
Kavgayı sevmediğini dile getiren Başkan Erkan Körüstan, “Benim kimseyle sürtüşmem olmaz. Çünkü ben sürtüşmeyi seven birisi değilim. Bana karşı eleştiri getirenlere de hoşgörü ile bakıyorum. Neticede eleştiride, protestoda olacaktır. Ama art niyetliler hariç.

Bursaspor Kulübü Başkanının kimse ile kavgası ile olmaması lazım. Kavgamızı Bursa dışı ile yapalım. Bursa’da kimse ile kavga olmamalı. Hem şahsi olarak hem de Bursaspor Kulübü Başkanı olarak böyle olmalı diye düşünüyorum" dedi.
 
GEREKTİĞİ ZAMAN DİK DURUŞ GÖSTERİRİZ
 
Rahmetli İbrahim Yazıcı döneminde 'Dik Duruş' söyleminin gerektiği yerde devam ettirileceğini de belirten Körüstan, “Herkese dik duruş gösterirsek etrafımızda kimse kalmaz. Bu dik duruşu lazım olduğu zaman göstermemiz gerekiyor. Bize karşı bir şey yapılıyorsa o dönemde göstermeliyiz. Her şeye eyvallah dersek olmaz. Bursaspor’un menfaatleri çerçevesinde dik duruşu, sadece ben değil tüm Bursa’nın göstermesi lazım” diye konuştu.

DHA