"Takımın güveni artacak"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, alınan galibiyetlerin ardından takımın güveninin artacağını söyledi.

Takımın güveni artacak
05 Aralık 2013 Perşembe 18:18 tarihinde eklendi.

Daum, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Adana Demirspor’u yenerek üst tura çıkmalarının ardından yaptığı değerlendirmede, Başkan Erkan Körüstan ve yönetimin kendilerine çok büyük destek verdiğini hatırlattı.

Tecrübeli çalıştırıcı, şunları dile getirdi: “Bu sonuçları alıp onlara geri verebilme adına gerçekten seviçliyiz. Kupada, Adana Demirspor deplasmanı zor bir deplasman olarak göründü. Futbolcularımız iyi kenetlendi ve ilk saniyeden itibaren baskılı bir oyun sergiledi. Bundan dolayı 2 gol bulduk. Bu da takım içindeki beraberliğin bir göstergesidir.

Bu tür müsabakalarda konsantrasyonunuz yüksek olması gerekiyor. 1 saniye dikkat etmediğiniz zaman gol yiyorsunuz. Adana Demirspor güzel bir gol attı orada konsantrasyonumuz eksikti. Devre arasına girdiğimizde futbolcu arkadaşlarımıza bu golün bizi bozmaması gerektiğini ve rakibi kalemizden uzak tutmamız gerektiğini söyledik.

Nitekim ikinci yarıda sahaya çıktığımızda futbolcu arkadaşlarımız bunu sahaya yansıtmaya çalıştı. En önemli üçüncü golü bulamadık. Adana Demirspor'un müsabaka içerisinde bir tane direkten dönen topu var. Onun haricinde pek fazla pozisyonu yoktu. Müsabaka içinde oyunu kontrol altına aldığınız zaman bunun sonrasında golü bulmanız lazım. O yönde çalışmalarımız olacak.”

EN ÖNEMLİ SONUÇ TURU ATLAMAK

En önemli sunucun turu atlamak olduğunu vurgulayan Daum, “Sanırım bizim yerimizde birçok takım olmak isterdi. Diğer takımlara baktığınız zaman onlar da aynı düşünce içinde. Avrupa'ya gidecek en kısa yolu kupa olarak görecekler. Bu da kupayı zor bir duruma getirecek.” diye konuştu.

Takımın güven kazanması gerektiğinin altını çizen Alman teknik adam, şöyle devam etti:

“Bu maçta oynamayan futbolcuları oynatma olanakları bulunuyordu. O zaman, nasılsa biz bu maçı kazanırız hesabına giderdik. O yüzden böyle bir düşüncem olmadı. En önemlisi bu takımın güven kazanması. Takımımız güven olayında tam istediğimiz yerde değil. Her şeye göğüs gerebildiğiniz zaman bu tür rotasyonlar olabilir ama şu an öyle bir durumda değiliz. Bu galibiyetlerden sonra bu güven artacaktır.”

Saha kenarındaki sakin duruşunun sorulması üzerine Daum, “Bu benim sakinliğim yönetimimize ve takıma güvenimin tam olduğundan dolayıdır. Öğrenciysen okulda bir sınavın vardır. İyi hazırlanıyorsa o zaman sakin olursun ve sınava sakin girersin. Teknik direktör açısından baktığınız zaman benim sakin olmam gerekiyor. Olayı tamamen büyük çerçeve açısından görmem gerekiyor. Zaman zaman futbolcularıma destek veriyorum.” diye konuştu.


CİHAN