Takipsizlik verildi

ADANA'da 21 yaşındaki Seher Emir'in trenin önüne atlayarak intihar etmesiyle ilgili açılan soruşturmada eşi ve kayınvalidesi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Takipsizlik verildi
22 Temmuz 2014 Salı 12:00 tarihinde eklendi.
Olay, 12 Haziran'da Merkez Seyhan İlçesi'nin Küçükdikili Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Geçen yıl Ekim ayında komşusunun oğlu 27 yaşındaki Hasan Emir'le evlendirilen Seher Emir, iddiaya göre evlendikten 1 ay sonra eşinden şiddet görmeye başladı. Şiddet nedeniyle ilaç içerek intihara teşebbüs eden Seher Emir, bir süre sonra baba evine döndü. Baba evinde de eşinden ölüm tehditleri alan genç kadının ailesinin şikayeti üzerine Hasan Emir'e 3 ay uzaklaştırma cezası verildi. Hava alacağını söyleyerek dışarı çıkan Seher Emir, evlerine 300 metre uzaklıkta kendini trenin altına atarak yaşamına son verdi.
 
TAKİPSİZLİK VERİLDİ
 
Anne Edibe Aygül, kızının, damadının tehditleri yüzünden intihar ettiğini iddia etti. Anne Aygül, "Damadım, kızımı 'Seni, anneni, babanı, kardeşlerini öldürürüm' diye tehdit ediyordu. Kızım intihar ettiği gün düğün fotoğraflarına uzun uzun baktı. Bana 'Anne çok mu şey istedim? Mutlu bir yuva kurmak, çoluk çocuk sahibi olmak istedim ama olmadı. Benim yüzümden sizin de hayatınız tehlikeye girdi. Ailemin yaşayabilmesi için benim ölmem gerek' diyerek sitem etti. İntihar edeceği hiç aklımıza gelmedi"diyerek şikayetçi oldu.
 
Cumhuriyet Savcısı iddialar üzerine Hasan Emir ve annesi Durdane Emir hakkında 'intihara yönlendirme' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcı, şüphelilerin intihara yönlendirme kapsamında eylemlerinin bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.