Taksi dolmuş esnafından büyükşehir önünde güzergah tepkisi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde şehiriçi ulaşımında taksi dolmuş hizmeti veren esnaf, ilçelerden gelen minibüslerin şehiriçine girmesine tepki gösterdi.

Taksi dolmuş esnafından büyükşehir önünde güzergah tepkisi
02 Ekim 2014 Perşembe 15:53 tarihinde eklendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan taksi dolmuş şoförleri, Ulaşım ve Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından, ilçeden gelen dolmuşların şehiriçine girmemeleri yönünde karar alındığını ancak buna uyulmadığını ifade etti.

Taksi dolmuş şoförleri, ilçe dışından gelen dolmuşların şehiriçinde yasak olmasına rağmen yolcu aldığını belirterek, emniyet görevlilerinin de bu duruma sessiz kaldığını iddia etti. Tek amaçlarının ekmek paraları için mücadele olduğunu anlatan şoförler, sıkıntının çözülmemesi halinde tatsız hadiselerin yaşanabileceğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Edremit Dolmuş Otomobil Taşıyıcıları Kooperatifi üyeleri, belediye yetkilileriyle görüşüp sıkıntılarını anlattı. Görüşme sonunda bir açıklama yapan Kooperatif Başkanı Ethem Sözer, 2006 yılında çevre yolu üzerinde yapılan çalışma sebebiyle ilçelerden gelen dolmuşların, İl Trafik Komisyonu ve İlçe Belediye Meclisi tarafından şehiriçine girişlerine indi bindi yapmaksın izin verildiğini söyledi. Geçen ay ise UKOME tarafından alınan bir karara rağmen ilçeden gelen dolmuşların, karayolunda çalışmaların bitmesine rağmen eski güzergahlarına dönmediğini bildirdi. Kooperatif bünyesinde toplam 57 toplu taşım aracının hizmet verdiğini belirterek, "Burhaniye, Havran ve Ayvalık istikametinden gelen dolmuşlar, yasak olmasına rağmen şehiriçine girip indi bindi yapıyor. Daha önce çevre yolunda yapılan çalışma nedeniyle şehiriçine girmelerine, indi bindi yapmamaları koşuluyla izin verildi ancak çevre yolundaki çalışma tamamlandı. UKOME'nin aldığı kararla bu araçların artık E87 karayolunu kullanıp otogara gitmeleri gerekiyor ancak bu yapılmıyor. Bu araçlar şehiriçine giriyorlar ve bizim yolcumuzu alıyorlar. Biz verilen karardan geri dönülmemesi için buraya geldik. Büyükşehir'in, verdiği kararın arkasında durmasını istiyoruz." dedi.

UKOME'de alınan karara emniyet görevlilerinin uymadığını iddia eden kooperatif üyeleri, ayrıca kararın uygulanmaması için bazı AK Parti milletvekilleri tarafından baskı yapıldığını öne sürdü. Açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılan kooperatif üyeleri, nihai kararı bekleyeceklerini ifade etti. 


CİHAN