Taksi şoförünü gasp edenler yakalandı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde bir taksicinin 109 lirasını gasp eden iki şüpheli, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Taksi şoförünü gasp edenler yakalandı
06 Şubat 2013 Çarşamba 19:27 tarihinde eklendi.

 

4 Şubat 2013 Pazartesi akşam saat 20.00 sıralarında ilçe merkezindeki Şafak Taksi durağına gelen K.Ç. (23) ile A.K. (19), 43 DT 109 plakalı taksinin şoförü Mehmet Deniz'den kendilerini Simav'a bağlı Akdağ Beldesi Savcılar Mahallesi'ne götürmelerini istedi.

Belde yakınlarına gelmeden önce taksiyi durduran K.Ç. ile A.K., şoför Mehmet Deniz'i bıçakla tehdit ederek cebindeki paraları vermesini istedi. Cebindeki 105 lira ile bozuk haldeki 4 lirayı veren taksici Mehmet Deniz (54), bir anlık dalgınlıktan yararlanarak taksiden inmeyi başardı ve beldeye doğru koşmaya başladı. Taksicinin koştuğunu gören K.Ç. ile A.K. da paniğe kapılarak aksi yöne doğru koşup izlerini kaybettirdi. Şoför Deniz, iki şüphelinin almayı unuttuğu cep telefonundan jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Jandarmanın bölgede yaptığı araştırma sonunda K.Ç. ile A.K., dün sabah evlerinde yakalandı.
 
Şüpheliler, jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra bugün mahkemeye sevk edildi.
 
23 yıllık meslek yaşamında ilk kez başına böyle bir olay geldiğini ifade eden taksi şöförü Mehmet Zengin, "Çok korktum. Sağ ön koltukta oturan olaya hiç karışmadı. Ancak sağ arkada oturan sol eliyle boynumu sıktı, sağ eliyle de bıçağını kaburga kemiklerime dayadı. Kendilerinden davacı oldum. Simav'da bu tür gasp olayları hiç olmazdı. Hep büyükşehirlerde olur zannediyorduk. Baksanıza Simav gibi küçük bir ilçede bile gasp olayları yaşanmaya başlaması düşündürücü. Gaspçıları kısa sürede yakalayan Jandarma ve onlarla işbirliği yapan polis teşkilatımıza güvenlik güçlerimize teşekkür ediyordum" dedi.

DHA