Taksici cinayetinin firari zanlısı yakalandı

Arnavutköy'de iple boğulduktan sonra cesedi yol kenarına atılan taksici Süleyman Gürsoy’un (52) katillerine ceza yağdı

Taksici cinayetinin firari zanlısı yakalandı
22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:08 tarihinde eklendi.

Arnavutköy'de iple boğulduktan sonra cesedi yol kenarına atılan taksici Süleyman Gürsoy’un (52) katillerine ceza yağdı. O zaman 14 yaşında olan oğlu S.G.’ye 14 yıl, eşi, kızı ve oğlunun arkadaşına ise müebbet hapis cezası verildi. Cezalar Yargıtay tarafından onanınca da hükümlüler tek tek cezaevine konuldu. Bu kişilerden Şenol Beyaz (34) Avcılar’da saklandığı evde gözaltına alındı.

Arnavutköy’de yol kenarındaki çalılıklar arasına 20 Haziran 1998’de iple boğulduktan sonra atılmış halde bulunan taksici Süleyman Gürsoy’un öldürülmesiyle ilgili yargılamada, Gürsoy’un yakınlarının da aralarında bulunduğu şüphelilere ceza yağdı.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Süleyman Gürsoy’un ailesine şiddet uyguladığı için, eşi Ganimet Gürsoy, oğlu S.G.(14), kızı Şükran Gürsoy ile oğlunun arkadaşı Şenol Beyaz (34) tarafından öldürüldüğü belirlendi. Gözaltına alınarak mahkemede yargılanan S.G.’ye 14 yıl, Ganimet Gürsoy, Şükran Gürsoy, Şenol Beyaz’a müebbet hapis cezası verildi.

Yaklaşık 5 yıl tutuklu kalan bu kişiler, 2002 yılında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu süre zarfında S.G. cezasını tamamlayarak tahliye edildi. Diğer üç kişinin müebbet hapis cezası ise 27 Aralık 2010 tarihinde Yargıtay tarafından onandı. Hükümlülerden Ganimet Gürsoy ile Şükran Gürsoy daha önce cezaevine konuldu. Firari Şenol Beyaz ise Salı akşamı Avcılar’da saklandığı adreste gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek işlemleri yapılan Şenol Beyaz, adliyeye sevk edildi.


CİHAN