Taksicinin boğazını kesip, parasını gasp ettiler

ADANA'da taksici 46 yaşındaki Erdal Bayakı, aracına müşteri gibi binen 3 kişi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Taksicinin boğazını kesip, parasını gasp ettiler
01 Ağustos 2015 Cumartesi 14:20 tarihinde eklendi.
Gasp edilen Bayakı'nın katil zanlılarının Suriyeli olabileceği ileri sürülürken; taksiciler, cinayeti tepki için araçlarına siyah kurdele bağlayıp, konvoy halinde şehir içinde tur attı.
 
Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan Erdal Bayakı, dün akşam 01 T 2405 plakalı taksisi ile Güney Kuşak Bulvarı üzerinde bulunan cep durakta müşteri beklerken, Suriyeli oldukları ileri sürülen 3 kişi araca bindi. İddiaya göre, bozuk şiveleri ve el tarifle Alihocalı Mahallesi'ne gideceklerini söyleyen müşterilerini alan Erdal Bayakı, Süleyman Vahit Caddesi'ne geldiğinde, saldırıya uğradı. Arkada oturan saldırganlardan biri, bıçakla Bayakı'nın boğazını kesti. Bayakı'yı yol kenarında yaralı halde bırakan saldırganlar cebindeki miktarı bilinmeyen parasını da alıp olay yerinden kaçtı.
 
ÖLMEDEN ÖNCE 112'Yİ ARAYIP YARDIM İSTEDİ
 
Aşırı derecede kan kaybeden Bayakı, son çırpınışla cep telefonundan 112'yi arayıp yardım istedi. İhbarı alan 112 ekipleri, olayı polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Erdal Bayakı'nı ambulansla hastaneye kaldırdı. Erdal Bayakı doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Evli ve 2 çocuk babası olan Erdal Bayakı'nın cesedi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
 
Gasp cinayetine kurban giden Erdal Bayakı'nın ölüm haberini alan meslektaşları olaya tepki amacıyla konvoy halinde Adli Tıp Kurumu'na geldi. Otomobillerinin antenine siyah kurdele bağlayan taksiciler, cinayetin bir an önce aydınlatılmasını istedi. 
 
Her an saldırıya maruz kalma korkusu ile çalıştıklarını dile getiren esnaf, adına konuşan Murat Çınar, 5 yıl önce benzer bir cinayete kardeşini kurban verdiğini söyledi. Panik butonu, GPS ve araç içi kameraların kendilerini korumaya yetmediğini belirten Çınar, "Öldürmeye karar vermişse, bunlar yeterli olmaz. Türkiye'nin en önemli otomotiv firmalarından biri, özel güvenlik donanımlı 5 bin aracı ABD'ye ihraç ediyor. Ama maalesef bu araçlar 120 bin taksi esnafı olan Türkiye'ye, iç piyasaya sürülmüyor. Artık yeter, esnafımız öldürülmesin" diye tepki gösterdi.
 
Morgu önünde gözyaşı döken taksiciler, meslektaşlarının tabutunu omuzlarına alarak cenaze aracına taşıdı. Erdal Bayakı'nın cenazesi merkez Yüreğir İlçesi'nin Solaklı Mahallesi'nde toprağa verildi.
 
Polis, Suriyeli olduğu ileri sürülen katil zanlılarını yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.