Taksim Dayanışması Gezi Parkı'nda

Taksim Dayanışması üyeleri dün yaşanan olaylardan sonra bir basın toplantısı düzenledi ve ardından Gezi Parkı’nı gezdi.

Taksim Dayanışması Gezi Parkında
09 Temmuz 2013 Salı 12:18 tarihinde eklendi.

Grup adına konuşan Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Başkanı Mehmet Soğancı, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Aralarında DİSK, KESK ve Tabipler Odası'nın da bulunduğu Taksim Dayanışması üyeleri, dün Taksim’de meydana gelen olaylarla ilgili Taksim Hill Otel'de bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, vatandaşların parka gitmek isterlerken tamamen hukuksuz bir şekilde engellendiğini söyledi. Dün akşam hiçbir uyarı olmadan, Taksim Dayanışması üyelerini hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıklarını ifade eden Soğancı, “Hukuk ve yargı kararları, yok sayılmak suretiyle suç işlenmiştir. Taksim Dayanışması olarak polisin saldırısını ve gözaltıları şiddetle kınıyor; acilen dün ve daha önceki günlerde keyfi ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan vatandaşlarımızın, haklarında hiçbir hukuki işlem yapılmadan serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Gezi Parkı’nın sahibinin halk olduğunu kaydeden Soğancı, “Bu mücadelede maalesef yaralılarımız ve can kayıplarımız vardır. Dün eli palalılar bugün sokaklarda rahat rahat gezerken, hayatında hiç kimseyi incitmemiş arkadaşlarımız gözaltına alınmaktadır. Sorumluların hiçbiri bugüne kadar hesap vermemiştir. Aksine bu şiddetin gerçek sorumlularını aklama yarışına girilmiştir.” diye konuştu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise gözaltında bulunan şahısların serbest bırakılmasını istedi.

Konuşmaların ardından Taksim Dayanışması üyeleri Gezi Parkı’nı gezdi. Hükümet aleyhine ve ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atan grup parkın içinde de bir açıklama yaptıktan sonra olaysız dağıldı.