Taksim Dayanışması'ndan 1 Mayıs açıklaması

Gezi Parkı olayları sırasında ön plana çıkan Taksim Dayanışması, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Taksim Dayanışmasından 1 Mayıs açıklaması
18 Nisan 2014 Cuma 12:24 tarihinde eklendi.
Açıklamayı Taksim Dayanışması adına Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Akif Burak Atlar yaptı. Atlar, "Bizler en demokratik hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı alın teriyle kazandığımız Taksim'de 100 binlerle coşkulu, barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz" dedi. 
 
TAKSİM'DE OLMAK İSTİYORUZ
 
TMMOB'ın Beyoğlu'ndaki Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen toplantıda konuşan Akif Burak Atlar,  "Otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak yaşadığımız meydanlara ilişkin hakkımızı istiyoruz. Belleğimize sahip çıkmak için Taksim'de olmak istiyoruz. Evrensel hukukun ortaya koyduğu şekilde 1 Mayıs'ın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için devletin tüm kurumların sorumluğunu yerine getirmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
HAC İÇİN BAŞKA BİR YER GÖSTERMEK GİBİ
 
Açıklamaya KESK adına Erdal Güzel, TMMOB adına Süleyman Solmaz, DİSK adına Önder Atay, Mimarlar Odası adına Ali Hacıalioğlu ve  Türk Tabipler Birliği adına Hüseyin Demirdizen katıldı. 
 
Taksim'in demokrasi ve emek savunucuları için herhangi bir meydan olmadığını söyleyen Demirdizen, "Taksim yerine başka bir yer gösterilmesi, inananların hac ibadetini başka bir yerde yerine getirmelerini istemek gibi bir şey" diye konuştu.