"Taksim işgal alanı değildir"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'nın halka ait olduğunu belirterek Taksim ve Gezi Parkı'nın bir takım marjinal guruplar tarafından gösteri ve İsgal alanı olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Taksim işgal alanı değildir
09 Temmuz 2013 Salı 00:04 tarihinde eklendi.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı açılışı sonrası yaşanan olaylar hakkında Valilik binasında basın açıklaması yaptı.

Gezi Parkı'nın gösteri alanı ve işgal alanı olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Mutlu, parkın açılmasından sonra bir takım marjinal kişilerin taksimi 3 saat içerisinde alanı çevirdiğini belirtti. Yaşanan olayların en çok İstanbul insanının etkilendiğini söyleyen Mutlu, "Gezi Parkı yaşlıların, çocukların, gençlerin gezip tozacakları alanlardır.

Yoksa günlerdir Taksim ve çevresindeki olaylarda, sürekli olarak polisle çatışmakta olan gurupların bir eylem ve gösteri alanları değildir. Biz saat 14,00'da açtıktan sonra pek bu guruplara meshup kişiler gösterilerini yapmaya başladılar. Hiç kimse biz Gezi Parkını açtıkan sonra banklarda oturmadı, kimse çimenlerde yatmadı.

Herkes slogan atmanın ellerinde pankartlarla gösteri yapmanın Taksim ve Gezi Parkı'nın bir direniş alanı olduğunun sloganlarını attılar. Bunu Gezi Parkı'nda dolaşmayla hiç bir ilgisi yoktur. Kadınlar gelmesin, yaşlılar gelmesin, İstanbullular gelmesin burası bizim olsun.böyle birşey yok . Gezi Parkı'nı saat 14,00'da açtık 3 saatte içerisinde parkı bu hale getirdiniz. 3 saat içerisinde polise saldırdınız, kalkanlarına tekme attınız, sloganlar attınız.

Biz diyoruz ki buyrun gelin Gezi Parkı'nı güzel güzel kullanın. Bu aziz şehir tam Ramazan üzerinde birliğimizin beraberliğimizin en derin şekilde yaşanması için ricada da bulundum. Böyle bir tabloyu yaşamaya hep bu şehir muhattap mı kalacaktır?.

Bu çağrılar Taksim'i ve Gezi Parkı'nı adete insanlarımıza tamamen yasak kullanılmaz bir hale dönüştürmeye başlamıştır ve bu işin en büyük mağduru İstanbullulardır. Ama biz İstanbulumuzun hukukunu korumak için bu ülkenin hukunuku korumak için bu görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Gezi Parkı'nı ve Taksim alanını hiçbir zaman kanunsuz gösteri alanı bir işgal alanı haline dönüştürmeyeceğiz" dedi.
 
"GEZİ PARKI GÖSTERİ YAPMAYANLARA AÇIKTIR"
 
Taksim Gezi Parkı Platforumu üyesi 7 kişinin göz altında olduğunu belirten Vali Mutlu, gösteri yapmak isteyen gurupların izin verilen yerlerde gösteri yapabileceklerini söyledi.

Gezi Parkı'nın gösteri yapılmaması kaydıyla vatandaşlara açık olduğun söyleyen Mutlu şöyle konuştu,"Bundan evveki işgalleri gördünüz. Atatürk'ün heykelinin üzerindeki asılan pankartları, Kültür Merkezi üzerine asılan pankartları bugüne kadar yaşanan çatışmalardaki hareketleri, yaralılarımızı, can kayıplarımızı bütün bunları gördük.

Hala bunların tekrar yaşanması konusundaki Taksim Plartforumunun bu ısrarlı duruşundaki anlamı nedir? Esnafın ekmeksiz kalması halkın Taksim'e çıkamaması . Artık bu kanunsuz çağrıları yapanların her defasında 8-10 bin kişi toplanıp Taksim Meydan'ını istediğimiz gibi işgal edeceğiz meydanı da halka kapatacağız yaklaşımlarının haklımız tarafından da net olarak anlaşıldığından eminim.

Taksim Plartforumu'nun bugün 7 mensubu göz altına alınmıştır. Nedir bu ısrarlarınız'Nedir bu siz buranın tapusunu adeta bize teslim edeceksiniz yaklaşımı' Gezi Parkı açıktır, ama gösteri yapmak istemeyenlere açıktır.

Parklar gösteri alanı değildir. Gösteri alanları vardır. Geçen gün de Kadıköy de müsade ettik. Başka müsaade edeceğim alanlarda vardır. 76 milyon insanımızın 14 milyon İstanbullunun kardeşlik hukukunu asla bir guruba teslim etmeyiz" dedi.

DHA