Taksim Kazancı Yokuşu'nda patlama!

Cihangir Mahallesi Taksim Kazancı yokuşunda bir binada yer alan sanat galerisinde saat 16.15'te patlama meydana geldi.

Taksim Kazancı Yokuşunda patlama!
17 Şubat 2014 Pazartesi 16:27 tarihinde eklendi, 2.866 kez okundu.
İlk belirlemelere göre gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Patlamanın meydana geldiği bina ve çevresindeki binaların camları kırıldı. Sokaktaki araçlarda hasar meydana geldi. Olay yerince çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri olay yerinde çalışma yaparken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Binadan çıkartılan bir tüp dikkat çekti. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre patlamada 6 kişi yaralandı. 3 yaralı Alman Hastanesi'ne, durumları biraz daha ciddi olan diğer 3 yaralı Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
3 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
 
Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan sanat galerisinin sahibi ve Heykeltıraş, Caner Karakaş ve eşi Emel Karakaş, ilk tedavilerinin ardından Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edildi. Patlama sırasında sokaktan geçen Mehmet Ali Sever isimli vatandaşın ise tedavisi hastanede sürüyor. Alman Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. 
 
BİNALAR ÇÖKTÜ DİYE DÜŞÜNDÜK BİZ
 
Tiz ve kısa bir patlama sesi duyduğunu söyleyen bir görgü tanığı, aşağıya baktığımda binanın yanmakta olduğunu gördüm. Şükür... Çok fazla yaralı yoktu. 6 yaralı vardı." dedi. Bir esnaf ise müthiş bir gürültü duyduğunu belirterek, "Binalar çöktü diye düşündük biz. Büyük bir toz bulutu, Farkına vardık karşımızdaki binanın. Arabalar ters dönmüş, insanlar bağırıyor, çağırıyorlardı. 
 
Vatandaşlar, bir anda bir patlama olduğunu, patlamaya neyin sebep olduğunu bilmediklerini belirttiler. 
 
DEMİRCAN: "HAYATI NORMALLEŞTİRMEK İÇİN, ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"
 
Patlamanın sebebi yapılacak teknik incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Olay yerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Demircan,"Bir gaz patlaması söz konusu, tüm teknik raporlar çıkınca daha net anlayacağız. İtfaiye emniyet bu konuyla ilgili açıklama yapacak. Sonuçta 6 yaralı var, 3'ü ayakta tedavisi yapıldı. Diğerleri daha ciddi sayılabilecek durumda. Belediye olarak, ekiplerimizi hazırladık. Süratle camları çerçeveleri elden geçirip, onları tamir ettireceğiz. Eğer evde kalınamayacak bir durum olursa çevredeki otellerden yeterli kadar odalarını rezerve ettik. Bu akşam onların konaklamalarını yemelerini içmelerini üstleneceğiz. Hayatı normalleştirmek için, üzerimize düşeni yapacağız." dedi. 
 
Belediye ekipleri patlama olan sokakta temizleme çalışması yaptı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

VALİ MUTLU: 'PATLAMA %99...'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Cihangir Mahallesi Taksim Kazancı yokuşundaki bir binada meydana gelen patlamayla ilgili olarak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi." ifadelerini kullandı.
 
 






DHA