Taksim savaş alanına döndü

Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunudğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı.

Taksim savaş alanına döndü
11 Haziran 2013 Salı 21:50 tarihinde eklendi, 1.617 kez okundu.
Kalabalık kaçarak uzaklaştı. Grup AKM önünde halaylar çekerken, iddiaya göre grubun arkasından gelen bir taş sonrası, polis biber gazıyla gruba müdahale etti.

Bir anda biber gazlarını sıkan polsi grubu dağıtmaya başladı. TOMA'larla birlikte çevik kuvvet ekipleri Taksim Cumhuriyet Heykeli'ne doğru grubu püskürtmeye başladı. Bu sırada Gazi Parkı'nda olanlarda yoğun gaz bulutunun etkisi altında kaldı. Müdahael sırasında bazı göstericiler yaralanırken, bazıları da gazın etkisi altında kaldı. Polislerden de gazdan etkilenenler oldu.
 
Taksim alev alev

Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM'ye döndü. Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı'na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi. Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.

Polis, Gezi Parkı girişindeki çadırları yıktı
 
Polis, Gezi Parkı'nın ön tarafındaki bazı çadırları yıkıyor. Gezi Parkının girişindeki bazı malzemeleri temizleyen polis geri çekiliyor.

Gezi Parkı girişinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

13 kişi hastaneye getirildi

Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 13 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirildi. 
 
1 kişinin kafasından yaralandığı diğerlerinin ise bazı çeşitli yerlerinden yaralanırken, bazılarının biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü.