Taksim'de dehşet; 5 katlı bina çöktü !

Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Zambak Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü.

Taksimde dehşet; 5 katlı bina çöktü !
12 Şubat 2016 Cuma 14:32 tarihinde eklendi, 1.277 kez okundu.

Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, çöken binanın olduğu yere gelerek bir açıklama yaptı. Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi. Öte yandan binanın yakınında bulunan otoparktaki çalışanların dakikalar önce durumu fark edip binada yaşanacak bir felaketin önüne geçtikleri ortaya çıktı.

 

Vali Şahin şu açıklamaları yaptı;

"Bugün öğleden sonra iki bina çökmüş durumda. İçerde hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması.Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz.  Araştırıyoruz, daha detaylı bilgi vereceğiz. Yıkılan bir blok otel diğer bloğun da  iki katı lokanta ve üst katları da depo olarak kullanılıyormuş.  Otelin 2 müşterisi varmış biri dışarıdaymış zaten. Diğeri de ikaz edilmiş hemen tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi kimsenin olmadığı şeklindedir."

DEMİRCAN DA OLAY YERİNDEYDİ

Binanın çökmesiyle ilgili olarak olay yerinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle faciaönlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.

ÇATIRDAMAYA BAŞLADI 15 DAKİKADA ÇÖKTÜ

Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre ses ’çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.

 
 
ÜNLÜ KÖFTECİNİN OLDUĞU BİNA 
 
 
İstanbul Beyoğlu'nda bugün yıkılan iki binadan biri, şehrin en tanınmış köftecilerinden 'Köfteci Hüseyin'e ev sahipliği yapıyordu.'Köfteci Hüseyin', iki nesildir bu işi yapan bir aile tarafından işletiliyordu. Baba Hüseyin Usta, 40 yıl önce köfteciliğe bir seyyar köfte arabasıyla başlamıştı. İstanbul'un en efsanevi köftecilerinden biri olan mekanı, bugün Hüseyin Usta'nın oğlu işletiyor.Özellikle çevre esnaf arasında müdavimleri olan 'Köfteci Hüseyin'in öğle saatlerinde çok sayıda müşterisi oluyordu. Ancak ilk gelen bilgilere göre 'Köfteci Hüseyin'in binanın çöktüğü saatlerde tadilat halinde olduğu ifade ediliyor.

DHA