Taksim'de eşcinsel yürüyüşü

LGBT tarafından düzenlenen '4.Trans Onur Yürüyüşü' binlerce kişinin katılımıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yapıldı.

Taksimde eşcinsel yürüyüşü
30 Haziran 2013 Pazar 20:30 tarihinde eklendi, 5.469 kez okundu.
Sık sık, Gezi Parkı eylemlerine ve Diyabakır Lice'de 1 kişinin ölümüne neden olan olaylara yönelik sloganların atıldığı eylem, renkli görüntülere sahne oldu.

Eyleme bazı milletvekilleri ve sanatçılar da destek verdi.  Taksim Tramvay Durağında, saat 17.00 sıralarında toplanmaya başlayan, lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüellere farklı grupların da destek vermesiyle kalabalığın sayısı yaklaşık 5 bini buldu. Buradan, İstiklal Caddesi'nde Tünel yönüne yürüyüşe geçen grubun sayısı giderek arttı. Caddede zaman zaman oturan eylemciler, sık sık  "Her yer Taksim her yer direniş", "Her yer Lice her yer direniş", "Susma haykır, eşcinseller vardır" şeklinde sloganlar attı. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve farklı dillerde yazılı dövizler taşıyan eylemcilerin kostümleri, çalgıları ve dansları renkli görüntülere sahne oldu. 
 
GALATASARAY'DA GERGİNLİK
 
Yürüyüşün yapıldığı sırada Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan Alperen Ocakları üyesi bir grupla, yürüyüş yapanların karşı karşıya gelmemesi için polis yol üzerinde güvenlik önlemi aldı. Sayıları 50'yi bulan Alperen Ocakları üyeleriyle, yürüyüş yapan grup arasında kısa sürelik gerginlik yaşandı. Bunun üzerine kalabalık "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde slogan atarak zafer işareti yaptı. 
 
 YÜRÜYÜŞ 3.5 SAATTE SONA ERDİ
 
Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte grubun önü Tünel Meydanı'na varırken, grubun arkası Demirören AVM önündeydi. Bu nedenle Tünel Meydanı'nda basın açıklaması yapmak için saatlerce beklendi. Kalabalık, basın açıklaması yapılmasının ardından, bir süre daha caddede bekledikten sonra dağıldı.

DHA