Taksim’de şüpheli çanta alarmı

Taksim Otobüs durakları yanında çöp kutusu önüne bırakılan spor çanta polisi bomba alarmına geçirdi.

Taksimde şüpheli çanta alarmı
23 Kasım 2011 Çarşamba 13:17 tarihinde eklendi.

 

Çantada bomba olması ihtimaline karşılık polis ekipleri Cumhuriyet Caddesi'ni her iki yönden tarfiğe kapatarak önlem aldı. Bomba imha ekiplerinin fünye yerleştirerek patlattığı çantadan herhangi patlayıcı madde çıkmaması herkese rahat bir nefes aldırdı.
 
Sabah saatlerinde Taksim Otobüs durağı yanında bulunan çöp kutusu önünde sahipsiz bir spor çanta gören vatandaşlar hemen polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri çantada bomba olması ihtimaline karşılık etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Caddesini her iki yönde trafiğe kapatan polis, bomba imha ekiplerine haber verdi. 
 
Kısa sürede Taksim’e ulaşan bombacı polisler, hemen özel elbiselerini giyerek çantanın yanına gitti. Kısa bir incelemenin ardından bombacı polis çantaya fünye yerleştirdi. Bombacı polisin çantanın yanından ayrılmasının ardından fünye patlatıldı. 
 
Patlamanın etkisiyle çantadakiler etrafa saçıldı. Bombacı polisin tekrar yaptığı incelemede çantadan iç çamaşırı ve benzeri kişisel malzemeler çıkması başta polis olmak üzere herkese rahat bir nefes aldırdı. Polis ekipleri etrafa saçılan malzemeleri tekrar toplayarak çantanın içine koydu. Çanta aha sonra polis aracına alınarak emniyete götürüldü.