Taksim'de yine cop,biber gazı

1 Mayıs'tan itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde uygulanan yürüyüş yasağını protesto etmek isteyen bir gruba polis biber gazı ve copla müdahalede bulundu.

Taksimde yine cop,biber gazı
25 Mayıs 2013 Cumartesi 21:35 tarihinde eklendi, 1.755 kez okundu.
1 Mayıs'tan itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde uygulanan yürüyüş yasağını protesto etmek isteyen bir gruba polis biber gazı ve copla müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan eylemciler ile polis arasındaki kovalamaca yaşandı.
 
Aralarında Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Hareket, Emek ve Özgürlük Cephesi, Halk Cephesi, Mücadele Birliği üyelerinin bulunduğu yaklaşık 20 kişi Taksim'de uygulanan yürüyüş yasağını protesto etmek için eylem düzenlemek istedi. Polis eylemcilerin buluşma noktasına gelmesine izin vermedi. İstiklal Caddesi'ne çıkan yaklaşık 20 kişiye polis cop ve biber gazla sert şekilde müdahalede bulundu. Sıkılan gazdan etkilenen vatandaşlar da cadde üzerindeki bir alışveriş merkezine sığındı. Ara sokaklara kaçan bazı eylemciler ile polis arasında koşuşturma devam ediyor.
 
VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
 
İşyerinde olduğunu ve gazdan etkilendiğini söyleyen bir kadın ise, "Böyle bir şey olur mu? İnsanlar derdini söylemesin mi? Astımım var ben tıkandım" diye feryat etti.