Taliban öldüğüne inanmıyor!

Pakistan istihbarat servisi (ISI) yetkilisi, El Kaide lideri Usame bin Ladin hakkında istihbarat toplamakta beceriksizlik ettiklerini ve bu durumun kendileri için utanç verici olduğunu söyledi.

Taliban öldüğüne inanmıyor!
03 Mayıs 2011 Salı 21:58 tarihinde eklendi.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, bin Ladin'in Abodabad'da Amerikan askerleri tarafından öldürüldüğü eve, 2003'te inşa edilirken El Kaide mensubu Ebu Farac El Libi olabileceği gerekçesiyle baskın yaptıklarını belirterek, o tarihten beri evin ilgi alanlarında olmadığını kaydetti.
 
Son 10 yılda diğer birçok ülkenin toplamından fazla yüzlerce Taliban ve El Kaide mensubu yakaladıklarını belirten Pakistanlı istihbarat yetkilisi, ancak Pakistan Askeri Akademisi'ne birkaç yüz metre uzaktaki evle ilgili istihbarat yetersizliklerinin kendilerini beceriksiz kıldığını söyledi.
 
Pakistanlı yetkili, Amerikan askerlerinin operasyonuyla ilgili yeni bilgiler de verdi. Baskın sırasında evde 17-18 kişinin bulunduğunu belirten yetkili, Amerikalıların tek bir kişiyi yanlarında götürdüklerini, onun da muhtemelen Bin Ladin'in oğlu olduğunu kaydetti.
 
Saldırıdan Bin Ladin'in bir karısı ile bir kızı ile Bin Ladin'in olmayan sekiz veya dokuz çocuğun canlı kurtulduğunu kaydeden Pakistanlı istihbarat sorumlusu, herkesin ellerinin bağlandığını anlattı.
 
Yetkili, hayatta kalan Yemenli eşin eve birkaç ay önce geldiğini belirterek, Bin Ladin'in 12 veya 13 yaşındaki kızının da babasının vurulduğunu gördüğünü söyledi.
 
Amerikalıların kadınları ve çocukları muhtemelen götürmek istediklerini, ancak helikopterlerden biri bozulunca bundan vazgeçtiklerini söyleyen yetkili, CIA'den sonra kendilerinin de evde önemli miktarda yazılı ve elektronik belge ele geçirdiklerini anlattı.
 
TALİBAN: "BİN LADİN'İN ÖLDÜĞÜNE DAİR YETERLİ KANIT YOK"
Afganistan'daki Taliban örgütü, El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'in öldüğüne dair şimdiye kadar yeterli kanıt görmediklerini açıkladı.
 
ABD'nin pazar gecesi Pakistan'da düzenlenen askeri operasyonla Bin Ladin'in öldürüldüğünü ilan etmesinden sonra Taliban tarafından yapılan ilk açıklamada, "Amerikalıların iddialarını destekleyecek kabul edilebilir bir kanıt sunmamaları ve Bin Ladin'e yakın yardımcılarının ölümü ne doğrulaması, ne de yalanlaması nedeniyle, iddianın doğruluğuna karar vermek için erken olduğunu düşündükleri" kaydedildi.
 
Taliban açıklaması, hareketin sözcüsü Zabihullah Mücahid tarafından basın yayın organlarına elektronik posta yoluyla gönderildi.