Tam 18 yıl geçti

Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’nun katledilişinin 18. yıldönümünde, bugün tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Tam 18 yıl geçti
24 Ocak 2011 Pazartesi 08:03 tarihinde eklendi.

 

Ankara’daki törenler saat 11.00’de, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Ardından karanfiller ve mumlarla saat 12.00’de, Uğur Mumcu’nun evinin önünde toplanılacak. Burada, sinevizyon gösterimi yapılacak ve “Neden Öldürüldüler?” başlıklı sergi açılacak.
 
Saat 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki gömütü ziyaret edilecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde de, saat 18.30’da, suikastlar sonucu yakınlarını kaybeden Orhan Dink, Eren Aysan, Canan Kaftancıoğlu, Özge Mumcu, Gül Erdost ve Zeynep Altıok’un konuşmacı olarak yer alacağı “Dünden Bugüne Siyasi Cinayetler” başlıklı açık oturum gerçekleştirilecek.
 
Ayrıca, Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) kurucusu, Türk Hukuk Kurumu ve Ankara Barosu başkanlarından gazetemiz yazarı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümleri olan, 24-31 Ocak günleri arasında, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) öncülüğünde düzenlenen “18. Adalet ve Demokrasi Haftası” etkinlikleri bugün başlayacak. Etkinliğin bu yılki teması ise “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamaz” olacak. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında da yarın 4 etkinlik gerçekleşecek.
 
Yarın saat 15.00’te Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Gürsel Gökçe tarafından hazırlanan “Uğur Mumcu’nun Ardından” başlıklı fotoğraf sergisi açılacak.
 
Yarın saat 15.30’da Prof. Dr. Murat Dinçmen, Eriş Ülger’in konuşmacı olduğu “Bireyden Topluma Bilgi Yönetimi-Basın Arenasında Şövalye” başlıklı açık oturum gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de ise Fik-ret İlkiz ve Hasan Uysal’ın konuşmacı olduğu “Basın ve Sansür” başlıklı açık oturum gerçekleşecek. Saat 19.30’da da Batıkent Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi’nde “Tam Bağımsız Türkiye” başlıklı açık oturum gerçekleşecek. Bu açık oturumda ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Hasan Erçelebi, Mehmet Bedri Gültekin birer konuşma yapacak 

NTV