Tam 35 yıl oldu

ABD'nin Memphis kentinde, Kral diye anılan efsanevi şarkıcı Elvis Presley'in 35. ölüm yıldönümü için düzenlenen törene binlerce kişi katıldı.

Tam 35 yıl oldu
16 Ağustos 2012 Perşembe 15:22 tarihinde eklendi, 3.293 kez okundu.

 

Presley'in eski eşi Priscilla ve tek kızı Lisa Marie, ellerinde mumlarla ünlü şarkıcının Graceland kentindeki evinin önünde toplanan kalabalığa seslenerek Rock'n Roll'un ikonunu kalplerinde yaşattıkları için teşekkür etti. 
     
Priscilla Presley, 1980'den bu yana her yıl düzenlenen anma töreninde binlerce hayranın mumlar ve çiçeklerle Elvis'i anmasının inanılmaz olduğunu söyledi. 
     
Elvis Presley'den 1973'te boşanan oyuncu ve işkadını, "Elvis, burada böyle bir şey olacağına asla inanmazdı" dedi. 
     
Lisa Marie Presley ise babasına olan bağlılıkları için katılımcılara teşekkür etti. 
     
Daha sonra katılımcılar, Elvis Presley'in babası Vernon, annesi Gladys ve büyükannesi Minnie Mae Hood'un yanına defnedildiği aile mezarlığına kadar yürüdü ve şarkıcının mezarına kırmızı ve beyaz çiçeklerden yapılmış kalp şeklinde çelenkler bıraktı. 
     
Sanatçının Brezilya'dan gelen hayranları ise Brezilya bayraklarını sallayarak Presley'in "Burning Love" şarkısını seslendirdiler. 
     
Müzik kariyerine 1954'te Tennessee'nin en büyük şehri Memphis'te başlayan Elvis Presley, uzun süre ilaç bağımlılığından kurtulmaya çalıştıktan sonra 16 Ağustos 1977'de 42 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. 
     
Bu yıl "Elvis Haftası" çerçevesinde ünlü şarkıcıyı anmak için düzenlenecek etkinliklere dünyanın dört bir yanından 75 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. 
     
Presley'in İncil'i satışa çıkarılacak- 
     
Bu arada Elvis Presley'ye ait bir İncil'in 8 Eylül'de Manchester'daki Omega Müzayede Evi'nde yapılacak açık artırmada satılacağı bildirildi. 
     
Efsanevi şarkıcıya 1957 yılında Graceland'taki evindeki kutladığı ilk Noel'de amcası Vester ve yengesi Clettes tarafından hediye edilen İncil'in, yaklaşık 35 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. 
     
1600 sayfalık kitapta Elvis'in elyazısıyla düştüğü notlar yer alıyor. 
     
Elvis, deri kapak üzerine altın kabartmalı İncil'e şöyle bir not düşmüş: "Bir kişiyi zayıflıkları ile yargılamak, okyanusun gücünü tek bir dalgayla ölçmeyi benzer". 
     
Stockport'taki Omega Müzayede Evi'nde Elvis'e ait başka eşyalar da satılacak.