Tam 39 yıl geçti

CHP Ankara Gençlik Kolları üyeleri, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Tam 39 yıl geçti
06 Mayıs 2011 Cuma 10:18 tarihinde eklendi, 1.324 kez okundu.

 

Gece geç saatlerde CHP Altındağ İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup, araç konvoyuyla Ulucanlar Caddesi'ne geldi. Cadde üzerinde meşalelerle kültür ve sanat merkezine dönüştürülen eski Ulucanlar Cezaevi'ne yürüyen CHP'li gençler adına bir basın açıklaması okundu.
 
Açıklamada, etkinliğin, "39 yıl önce bugün yaşanan utancı bir kez daha cuntacıların, ABD yanlılarının, dünya üzerindeki tüm faşist düşüncelerin yüzüne vurmak, Kemalist gençlik olarak her türlü baskıya ve zulme rağmen 'tam bağımsız Türkiye' sevdasından vazgeçmediklerini tüm dünyaya haykırmak için düzenlendiği" belirtildi.
 
Gezmiş, İnan ve Aslan'ın, Türkiye'ye yürekten bağlı oldukları için idam edildikleri savunulan açıklamada, "Denizleri, Yusufları, Hüseyinleri gecenin karanlığında idam edenler, tam bağımsız Türkiye düşüncesini de idam ettiklerini sandılar ancak devrim şehitlerinin ölümsüzlüğü, aynı düşüncelerle bir araya gelen binlerce, yüz binlerce Kemalist devrimci gencin tam bağımsız Türkiye'ye olan sevdası, inancı ve süregelen kararlılığı ile ispatlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamanın ardından eski Ulucanlar Cezaevi önüne siyah çelenk bırakan grup üyeleri, idamları kınayan sloganlar atıp, marşlar söyledi. CHP'li gençlerin anma etkinliği, aynı yerde düzenlenen oturma eylemi ile sona erdi.