''Tam bir Türk filmi''

Yönettiği ve başrolünde oynadığı 'Ya Sonra'nın Köln'deki galasında konuşan Özcan Deniz, ''Dünya normlarında sağlam bir aşk komedi filmi yapmayı hayal ettim ve yaptım. Ama aslında tam bir Türk filmi...'' dedi.

Tam bir Türk filmi
21 Şubat 2011 Pazartesi 20:19 tarihinde eklendi, 4.408 kez okundu.

 

 'Ya sonra' filminin yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Özcan Deniz, dünya normlarında sağlam bir aşk komedi filmi yaptığını söyledi.
 
Deniz, Almanya'nın Köln kentinde bulunan "Cinedom" sinemasında yapılan filmin galasında yaptığı açıklamada, Türk sinemasında bir aşk filmi eksikliği olduğu için böyle bir film yaptığını belirtti. Türkiye'de daha çok "sulu komedi" ya da ağır politik mesajları olan filmlerin çekildiğini belirten Deniz, "Ama aşk filmi sayısı çok az. Uzun süredir böyle kaliteli, müziğiyle kastıyla, rejisiyle dünya normlarında sağlam bir aşk komedi filmi yapmayı hayal ettim ve yaptım" dedi.
 
Filmin bir sahnesinde yer alan Kürtçe konuşma konusuna da değinen Deniz, şöyle konuştu:
 
"Kürtçe konuşulan sahneye gelince o tamamen filmdeki karakter olan Adem'in feodal yapısını, yani köklerini, neden kıskanç, neden bu kadar tutucu, neden muhafazakar, onu anlatabilmek için yaptık. Asla altını siyasi bir mesaj çizmeden ya da faşist bir bakış açısı sergilemeden. Bakın burası Türkiye, bu topraklar, bu çizgiler, bu insanlar, bu etnik gruplarla yaşandığında oluşuyor, aksi takdirde tek başına değil. Doğulu bir erkekle batılı bir kız evlenebiliyor, gerisi siyasi bir problem. Halkın tabanında öyle bir problem yok."
 
Eylül ayında başlamak istediği yeni bir film olduğuna da söyleyen Deniz, yeni filminde yine aşk ve komedi olacağını ancak daha sert bir film olacağını ifade etti.
 
Filmin Amerikan tarzı bir film olduğu yönündeki eleştirilere verdiği yanıtta, filmin tam bir Türk filmi olduğunu vurguladı ve "Film aslında tam bir Türk filmi. Sadece işin teknik kısmı filmi öyle hissettiriyor. Sinema sektöründe teknoloji çok gelişti. Sinema salonlarının ses sistemleri çok gelişti. O sistemlerin hakkını vermeliyiz" dedi.

NTV