''Tam üyelik konusunda kararlıyız''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Zaman zaman zorluklar yaşansa, zaman zaman süreç zayıflasa da Türkiye'nin (AB'ye) tam üyelik konusunda ciddi, kararlı adımlarla yürüdüğünü söyleyebilirim'' dedi.

Tam üyelik konusunda kararlıyız
18 Ekim 2011 Salı 18:47 tarihinde eklendi.

Arınç, Makedonya Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi'yi ziyaret etti. 
    
İki ülke arasındaki ilişkilerin çok sıcak, çok samimi olduğunu vurgulayan Arınç, "Müşterek bir tarihten, yüzlerce yıl öncesi bir dostluktan geliyoruz" diyerek şunları söyledi: 
    
"Aramızda dostluk köprüsü olan kültür ve tarih varlıkları var. Tarih varlıkları soydaşlarımız var. Makedonya'da yaşayan farklı etnik gruplara ait çok değerli dostlarımız var. Bu yüzden 20 yıl önce Makedonya'nın bağımsızlığını büyük bir coşkuyla kutlamış, ilk tanıyan ülkelerden olmuştuk. Şimdi de her konuda çok iyi anlaşan iki ülkeyiz. Dış politikada müşterek hedeflerimiz var. Birbirimizi destekliyoruz. Tabii Makedonya'nın Avrupa Birliği sürecine de büyük destek veriyoruz. Türkiye bildiğiniz gibi 2005 yılından bu yana müzakere sürecini devam ettiriyor. Zaman zaman zorluklar yaşansa, zaman zaman süreç zayıflasa da Türkiye'nin tam üyelik konusunda ciddi, kararlı adımlarla yürüdüğünü söyleyebilirim. Avrupa Birliği belli bir süreçten bu yana genişleme prosesini, sürecini devam ettiriyor. Bu süreç zorlu geçeceğe benziyor. Avrupa Birliğinin kafası karışık. Özellikle Türkiye konusunda ne yapacaklarını bilmiyorlar. Biz kararlıyız. AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler 3-5 günlük bir ilişki değil, 1963 yılından bu yana devam ediyor."