Tanıklar patlamayı anlattı

Beyoğlu'nda patlamanın meydana geldiği bölgenin yakınında bulunan MÜSİAD Genel Merkezinin güvenlik görevlisi Ali Osman Kahraman, ''Camlar sallanınca deprem olduğunu sandık. Dışarı çıkınca bombalı saldırı olduğunu anladık'' dedi.

Tanıklar patlamayı anlattı
01 Mart 2012 Perşembe 12:20 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

Olaya ilişkin AA muhabirinin sorularını cevaplandıran görgü tanıklarından Kahraman, patlama sırasında MÜSİAD Genel Merkezinde olduklarını belirterek, ''70-80 metre sol tarafta polis midibüsünü gördük. Yerde polisler yatıyordu. Kendilerini kapıdan ve camdan dışarıya atıyorlardı. Birbirlerine yardım ediyorlardı ve bağrışmalar vardı. Gittik arkadaşları çıkardık ve genel merkez binamıza aldık. Zannedersem 12-13 yaralı vardı ama hafif yaralıydı. Birkaç tanesinin yüzünde derin sıyrıklar vardı. İlk müdahaleyi burada yaptık sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi'' diye konuştu.
    
Patlama sırasında dernekte genel kurul toplantısı olduğunu belirten Kahraman, ''Olayı duyunca yöneticilerimiz dışarıya çıktı. Polis arkadaşlara yardıma onlar da katıldı'' dedi.
    
Tanıklardan Turan Kabaer de kaza yaptıkları için yol kenarında bekledikleri sırada patlamanın meydana geldiğini belirterek, ''Yanımızdaki binanın camları kırıldı. Biz binanın içinde bomba patladı sandık'' diye konuştu.
    
Polislere yardım ettiklerini belirten Kabaer, patlama dolayısıyla polis aracının yanlarındaki kamyona çarptığını, kamyonun da kendi araçlarına vurduğunu anlatarak, ''Patlamanın şiddeti kamyonu 180 derece döndürdü'' dedi.