Tanju da Ak Parti'den aday

Eski futbolcu Tanju Çolak, AK Parti'den İzmir milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Tanju da Ak Partiden aday
23 Mart 2011 Çarşamba 13:11 tarihinde eklendi, 1.038 kez okundu.

 

Tanju Çolak, İzmir'de sivil toplum örgütü yöneticileriyle bir araya geldiği toplantı sonrasında milletvekili aday adaylığını açıkladı. İzmir için yapacağı çok işler olduğunu, Tanju Çolak Futbol Akademisi'ni İzmir'e getireceğini, sivil toplum kuruluşlarıyla kent için projeler üreteceklerini belirten Çolak, vaktinin büyük bölümünü İzmir'de geçireceğini vurguladı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Altay, Göztepe ve Karşıyaka formaları hazırlattığını anlatan Çolak, bu formaları dağıtarak başta çocuk ve gençler olmak üzere herkesin gönlünü alacağını kaydetti.
    
Çolak, "Zamanında attığım gollerle insanları sokağa döktüm, şimdi de seçimlerde insanları sokağa dökebilirim. Her kesimden insanın benim yanında olduğunu, beni tanıdığını biliyorum. Kapısını açamayacağım ev yoktur, oylarımızı en az yüzde 10 artırırım. Başbakanımız İzmir'e geldiğinde yüzde 10'da o artırır. Her zaman İzmir'de CHP galip gelecek diye bir şey yok" diye konuştu. 
    
Çolak, CHP'den kendisine herhangi bir teklif gelmediğini, AK Parti'den gelen teklifi değerlendirdiğini söyledi. 
    
Basın toplantısından sonra Birinci Kordon'da dolaşan Tanju Çolak'a İzmirliler ilgi gösterdi. Sohbet sırasında İzmir'de AK Parti oylarını en az yüzde 10 artıracağını söyleyen Çolak'a bir vatandaş, "Yüzde 5 bile artıramazsın. Artırırsan bıyıklarımı keserim" dedi. Çolak da seçimlerden sonra bıyıklarını kesmek için kendisini bulacağını söyledi.