Tanju Okan anıldı

Tanju Okan, 16. ölüm yılında İzmir'in Urla ilçesinde anıldı.

23 Mayıs 2012 Çarşamba 20:10 tarihinde eklendi, 1.377 kez okundu.

 

Urla Belediyesi ve İzmir'i Sevenler Platformu işbirliği ile düzenlenen anma törenine Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tanju Okan'ın dostları katıldı. 
     
İskele Mezarlığı'ndaki mezarı başında toplanan sanatçılar, yakın dostları ve sevenleri dualar edip mezarına karanfiller bıraktı. 
   
Mezarlıktan Urla İskele Mahallesi'nde sanatçının isminin verildiği ve 2000 yılında sanatçının anıtının yapıldığı parka geçen davetliler, Tanju Okan ile ilgili anılarını paylaştı. 
   
İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun Tanju Okan'ın isminin yaşatılmasında büyük katkıları olduğunu, sanatçının bir Urla sevdalısı olduğunu söyledi. 
     
Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise Tanju Okan'ın hatıralarının yaşatılması amacıyla Tanju Okan Anı Evi Projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. 
   
Tanju Okan'ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu belirten Karaosmanoğlu, ''Böyle bir sanatçının adının Urla ile anılması büyük bir kıvanç. Tanju Okan'dan 16 yıldır fiziken belki ayrıyız, ama O her daim bizim kalplerimizde, bizimle beraber yaşıyor. Okan'ın anısına bu yıl 13. defa düzenlenecek yat yarışları 27 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Tüm Tanju Okan sevenlerini yarışlarımıza da bekliyoruz'' dedi. 
     
Anma törenine katılarak Tanju Okan ile ilgili anılarını paylaşan Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan da Okan'ın son günlerinde birlikte olduğunu ve kendisinde bulunan sanatçının kişisel eşyalarını Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'ne bağışladığını söyledi. 
     
Gazeteci Öcal Uluç da Tanju Okan'ın her yönüyle özgün bir sanatçı ve insan olduğunu belirtti. 
     
Tanju Okan ölüm yıldönümü programı Urla Belediyesi tarafından lokma döktürülmesi ve konuklara çay ikramı ile sona erdi.