Tantan'dan ''devlet ajanlığı'' suçlaması

Zaman yazarı Ali Bulaç'ın 'bana devlet ajanlık teklif etti kabul etmedim, kabul edenler ise yükseldi' şeklindeki açıklamasından sonra Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan'dan benzer iddialar geldi.

Tantandan devlet ajanlığı suçlaması
08 Temmuz 2015 Çarşamba 01:13 tarihinde eklendi.
Zaman yazarı Ali Bulaç'ın 'bana devlet ajanlık teklif etti kabul etmedim, kabul edenler ise yükseldi' şeklindeki açıklamasından sonra Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan'dan benzer iddialar geldi. Bu iddialar arasında ismi geçen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner sabah.com.tr'ye sert açıklamalarda bulundu.
 
TANTAN'IN CİDDİYE ALIP CEVAP VERMEK ZULDÜR AMA...
 
Saadettin Tantan'ı ciddiye alıp cevap vermek benim için züldür. Haysiyet sahibi insanlar başkalarının da haysiyetlerine en az kendi haysiyetleri kadar değer verirler. Başka türlü davrananlar haysiyet yoksunudurlar, haysiyet cellatlarıdırlar. Yeni Zemin dergisinin genel yayın yönetmeniydim. Çok şükür yolum ajanlıkla kesişmedi. O ajan devşirenler hamdolsun bana teklifte bulunacak cüreti bulamadılar.
 
BİR ZAAF GÖRDÜLER Kİ ALİ BULAÇ'A TEKLİFTE BULUNDULAR
 
Bende öyle bir zaaf ve eksiklik bulsalardı Ali Bulaç'a yaptıkları gibi belki bana da teklifte bulunurlardı. Yeni Zemin'de çok değerli haysiyetli ve yetkin isimlerle beraberdik. Yalçın Akdoğan gibi. Osman Tunç gibi. Ali Bulaç da yayın kurulu üyelerimizden biriydi . Tantan Yeni Zemin için ajanlık iddiasında bulunuyorsa bunu ispatlamak zorundadır. Ben kendimden eminim. 
 
ARKADAŞLARIMIN HEPSİ HAYSİYET ABİDESİDİR
 
Arkadaşlarımdan yana da en ufak bir kuşkum yok. Her birisi haysiyet abidesidirler benim gözümde. Tantan'a sesleniyorum: Haysiyetli bir insan isen iddianı ispatla. İspatlamazsan seni sadece müfteri olarak değil, haysiyet celladı olarak ilan edeceğim. Haysiyet bahsinde nereye düştüğünü göreceğiz senin. Hodri meydan.
 
PENSİLVANYA'NIN İSLAMCISI ALİ BULAÇ!
 
Bu arada Ali Bulaç'a da bir çift söz: Paralelin/Pensilvanya'nın misyoneri olayım derken kimlere ne tür katkılarda bulunduğunu gör de utan. Tantan gibi birine sağladığın bu katkı sana günah olarak yeter. Pensilvanya'nın İslamcısı olmak sana şeref olarak yetiyorsa var bildiğin gibi davran. Ama bilesin ki seni tanıyanlar olarak senin dilinle seninle konuşmaya başlarsak senin için de hiç hoş olmaz. Yüreğimizde sana dair sakladığımız sevgiyi tüketme. Kendini de sevgimizi de tüketme. Ya hayır konuş ya da sus!

Sabah