Tapu Randevu Alma Sistemi

Tapu işlemleri, genelde taşınmaz mallar için yapılan bir kamu hizmetidir. Tapu işlemleriniz için tapu dairesine gitmeniz gerekmektedir.

Tapu Randevu Alma Sistemi
18 Haziran 2019 Salı 19:47 tarihinde eklendi, 1.785 kez okundu.

Tapu işlemleri, genelde taşınmaz mallar için yapılan bir kamu hizmetidir. Tapu işlemleriniz için tapu dairesine gitmeniz gerekmektedir. Önceki yıllarda tapu randevu sistemi olmadığından tapu dairesindeki işlemleriniz saatlerce sürebiliyordu. Ama artık günümüzde internet üzerinden alacağınız randevu ile saatiniz yaklaştığında tapu dairesine gitmeniz yeterlidir. Şu anda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine tıklayarak adımları takip ederek istediğiniz gün ve saatte randevunuzu alabiliyorsunuz. Almış olduğunuz tapu randevularını sorgulayabiliyor, güncelleyebiliyor ya da iptal edebiliyorsunuz.
 

Tapu randevu alma işlemini kimler yapabilir?
 

Gerçek ve tüzel kişiler için tapu randevu alma işlemi gün içerisinde bir kere yapılabiliyor. Adım adım tapu randevu alma işleminin nasıl olduğuna bakacak olursak;
 

Giriş-kimlik bilgileri-işlem seçimi-tapu senet bilgileri-randevu-sonuç olarak sistemden giriş yapıp randevunuzu alabilirsiniz.
 

Tapu randevu alma işleminde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?
 

Seçeceğiniz randevu tarihi, uygun saat aralığında, TC kimlik ve tapu senet bilgilerine göre alınabilmektedir.
 

TC kimlik bilgisi ile tapu sendi bilgileri karşılaştırılarak aralarında fark olup olmadığına bakılarak randevu verilmektedir. Bu eşleştirmeler TC çevre ve şehircilik bakanlığı tapu kadastro genel müdürlüğünün bilgisayar sistemi tarafından yapılır. Bu sebepten dolayı tapu randevu alma işlemi sırasında nüfus cüzdanı ve tapu senedinizi mutlaka yanınızda götürmelisiniz.
 

Randevu aldığınız saatte gecikme yaşanırsa randevunuz iptal edilir.
 

Tapurandevu sistemi ile randevunuzu aldınız peki tapu işlemlerini nasıl yaparız diyorsanız kısaca yapmanız gereken konulardan bahsedeceğiz;
 

Evraklarınız kabul edilince size başvuru istem belgesi verilecek. Bu belgeyi işlem bitene kadar saklamanız gerekmektedir. Elinizdeki bu istem belgesinin sağ üstündeki belge numarası çok önemlidir. İşleminiz hangi aşamada bunları bu belge numarası ile takip edeceksiniz. Sıranız geldiği zaman tapu harcını yatırmanız gereken banka size söylenecek ve gidip yatırmanız istenecektir. İşlem tamam olduğunda belgeleriniz ile hazır olup imzaya çağrılacaksınız. İmzaya çağrıldığınızda satan kişiye parasını alıp almadığı sorulur ve tapu belgesi hazırlandıktan sonra sahibine verilir.
 

Gereken evraklar;

Nüfus cüzdanı,

Fotoğraf,

Daire ise zorunlu deprem sigortası,

İlgili belediyeden alınmış emlak değerini belirten belgenin getirilmesi gerekir.