Tapu yeğenine, kullanım hakkı eşine

Ahmet Ertegün’ün Bodrum’da dünya starlarını ağırladıkları yazlık evinin satıldığı iddiası, Amerikalı eşi Mica Ertegün’ün keyfini kaçırdı.

Tapu yeğenine, kullanım hakkı eşine
17 Temmuz 2013 Çarşamba 13:58 tarihinde eklendi, 2.329 kez okundu.
Müzik dünyasının efsanevi isimlerinden 2006 yılında vefat eden yapımcı Ahmet Ertegün’ün Bodrum’da dünya starlarını ağırladıkları yazlık evinin satıldığı iddiası, Amerikalı eşi Mica Ertegün’ün keyfini kaçırdı. Satıldığı öne sürülen evi merhum Ahmet Ertegün’ün ölmeden önce yeğeni Leyla Ertegün’e bıraktığı, üstelik de satılmamasını vasiyet ettiği ortaya çıktı. Tapusu yeğen Leyla Ertegün’de olan ev, ölünceye kadar Mica Ertegün’ün kullanımında olacak. 
 
ABD’de eş başkanı olduğu Atlantic Records adlı plak şirketiyle yıllarca dünya müziğine yön verip, müzik dünyasına önemli sanatçılar kazandıran, 2006’da 83 yaşındayken vefat eden Ahmet Ertegün’ün Amerikalı eşi Mica Ertegün, her yaz olduğu gibi yine tatil için Bodrum’a geldi. Yakın dostlarıyla gündüzleri yatla denize açılıp Bodrum’un koylarını gezen Mica Ertegün, akşamları ise yazlığında konaklıyor. Ancak Mica Ertegün'ün, eşiyle birlikte yıllarca dünyanın en ünlü devlet adamlarını, siyasetçi ve starlarını ağırladıkları, Bodrum’daki yazlığı sattığına ilişkin çıkan haberlere üzüldüğü belirtildi. 
 
TAPU YEĞENİNE, KULLANIM HAKKI EŞİNE
 
Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Ahmet Ertegün, Sting’den Dustin Hoffman’a, Mick Jager’a, Madeleine Albrıght’tan Henry Kissinger’e kadar pek çok ünlü dostunu ağırladığı Bodrum’daki evini, ölmeden önce yeğeni Leyla Ertegün’ün üzerine yaptı. Ahmet Ertegün, tapusu yeğen Leyla Ertegün’de olan evin kullanım hakkını ölünceye kadar Mica Ertegün’e bırakırken, eşinign sağlığında da bu evin satılmamasını vasiyet etti. 
 
Değeri milyon dolarla ölçülen Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki ev, Ahmet Ertegün’ün ölümünden sonra da hala her an gelebilecek konukları ağırlamaya hazır. Dostları, Mica Ertegün’ün yaşasaydı 31 Temmuz’da 90 yaşına basacak olan eşi Ahmet Ertegün’ün anılarıyla dolu evlerinde mutlu olduğunu, sağlıklı olduğu sürece bundan sonraki yıllarda da her yaz 3- 4 haftalığına da olsa Bodrum’a gelmeyi, bu evde kalmayı sürdürme arzusunda olduğunu söyledi.

DHA