Taraf'ta maaş krizi

Taraf Gazetesi'nde sabah yapılan yazı işleri toplantısında bazı gazete çalışanları 3 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek tepki gösterdi.

Tarafta maaş krizi
25 Mart 2013 Pazartesi 17:20 tarihinde eklendi.

 

Gazete çalışanları boykot yapma kararı aldı. Gazete yarın 8 sayfa çıkacak.
 
Çalışanların boykot tepkisi üzerine kısa bir toplantı yapan Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, “Kimsenin Taraf Gazetesi’nin prestijini bu şekilde sarsmaya hakkı yok, herkes sayfasını yapacak” diyerek çalışanları uyardı.
 
Gazete yöneticileri şu anda herkesin sayfasını yaptığını, gazetenin de yarın her zamanki sayfa sayısında çıkacağını belirtti. Yöneticiler, gazetede 3 aydan bu yana maaş sıkıntısı yaşandığını ancak zor durumdaki çalışanlara küçük miktarlarda da olsa yardım edildiğini ifade etti.
 
GAZETECİLER KARARLI
 
Gazete yöneticilerinin açıklaması böyleyken editörler de protestolarını sürdürüyor. Editörler, gazete binasının yakınındaki bir kafede toplandı. Gazete Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar’ın öğle saatlerinde yaptığı toplantıda "İsteyen gazeteyi çıkartmasın, ben bu gazeteyi tek başıma 20 sayfa çıkartırım" dediği iddia edildi. Yazı işleri müdürlerinin de Çalışlar’a destek verdiği belirtildi.
 
Şu anda gazetede yalnızca toplum, yaşam ve politika sayfalarının hazırlandığı, ekonomi, kültür sanat ve spor sayfalarını yapan editörlerin ise boykota devam ettiği öne sürülüyor. Maaşlarını alamayan çalışanların gazetenin sahibi Başar Aslan ile görüşmek için randevu istedikleri ve eğer girişimlerinden bir sonuç elde edemezlerse gazeteye ihtarname çekecekleri iddia ediliyor.