Taraf'tan bomba dokunulmazlık kehaneti

PKK'lılarla kucaklaşan BDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılacak mı? AK Parti'de Erdoğan ile aynı düşünmeyen kaç vekil var?

Taraftan bomba dokunulmazlık kehaneti
01 Aralık 2012 Cumartesi 10:08 tarihinde eklendi.

 

Son dönemde hükümete muhalefetiyle dikkat çeken Taraf'a göre 60 milletvekili oylamada "hayır" oyu verecek.
 
Hakkâri’de yol kesen PKK’lılarla kucaklaşan dokuzu BDP’li, biri bağımsız toplam 10 vekille ilgili dokunulmazlık dosyalarının Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı’na gönderilmesi, Ankara’nın gündem maddesi olmaya devam ediyor.
 
Dokunulmazlık konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan farklı düşünen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Taraf'a konuştu. Ensarioğlu “Dokunulmazlıkların kaldırılmasına hepten karşıyım” diyor.
 
Gazete Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 1994’teki DEP’li vekillerin Meclis’ten atılmasını hatırlatıp, “kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim” eleştirisini sayfasına taşırken, Ensarioğlu'nun sözlerini manşete çekti:
 
AYRIŞMA KÖRÜKLENİR
 
“BDP, gerçekten Türkiye’de çözüm üretmek yerine gerginliği körükleyen bir siyaset yapıyor. Ama bunlara rağmen dokunulmazlıkların kaldırılmaması gerekir. 94’teki dokunulmazlıkların kaldırılmasının tahribatı henüz hafızalardan silinmiş değil. Yaka paça o insanların götürülmesi bölgede, etnik kimliklerine yönelik bir hareket olarak algılandı. Bu algı hafızalarda iken dokunulmazlıkların kaldırılması, bu algının pekişmesine sebep olur. Ayrışma körüklenir. BDP’ye güç verir. PKK’ye de, şiddetine her daim gerekçe olarak gösterdiği ‘siyaset yapma olanağı tanınmıyor, o yüzden ben silahı yöntem olarak tutuyorum’ gerekçesini de besler.
 
HESABI MİLLET SORMALI
 
Vekil dokunulmazlıklarının kaldırılmasına hepten karşıyım. Çünkü yasama görevini yürütürken vekiller hiçbir şekilde kaygı, korku, endişe içinde olmaması gerekir, kendilerini özgür hissetmeleri gerekir. Dönemi bittikten sonra da zaten hesabını verir. Ancak vekil dönemi içinde işlenen suçlardan savcılara değil millete hesap vermek ve sandıkta hesaplaşmak asıl olandır.”
 
"60 MİLLETVEKİLİ HAYIR OYU VERECEK" İDDİASI
 
"Bu oylama AKP'ye dokunur" manşetiyle çıkan gazetenin haberinde oylamayla ilgili ilginç bir kulis aktarılıyor.  Buna göre parti içinde 25’i Doğu ve Güneydoğu’dan, yaklaşık 35’i de batıdan olmak üzere toplam 60 vekil, Gül’le aynı kaygıları taşıyor. Her ne kadar açık bir şekilde dillendirilmese de bu 60 vekil, şu an Adalet Komisyonu’na havale edilen dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili oylama yapıldığında “hayır” oyu kullanacak.
 
internethaber.com