Taraf'tan hodri meydan

Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Oğuz Karamuk, katıldığı televizyon programında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Taraftan hodri meydan
22 Ağustos 2014 Cuma 12:47 tarihinde eklendi.
Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Oğuz Karamuk, Taraf'ın Süleyman Şah Türbesi ile ilgili haberinin belgelerinin elinde olduğunu belirterek, "Dava açılırsa sözkonusu belgeler mahkemeye sunulacaktır." dedi. 
 
Bugün TV canlı yayınında Erkan Akkuş'un sorularını cevaplayan Oğuz Karamuk bomba açıklamalarda bulundu.
 
BELGELİ HABER VARSA GAZETECİ NE YAPAR?
 
AK Parti'lilerin işlerine gelmeyen her şeyi vatan hainliği olarak nitelendirdiğini hatırlatan Karamuk, "Bu AK Partinin geleneksel savunma mekanizması. Eğer cevap veremiyorlarsa karşıdakini vatan hainliğiyle suçluyorlar. Böyle belgeli bir haber geldiğinde bir gazeteci ne yapar? Havuzcular gibi istihbarat gazetecisi değiliz. Bunu götürüp MİT'e mi teslim etmeliydik? Gazeteci ne yapar? Haber yapar. Biz de haberi yaptık." dedi.
 
TÜRKİYE IŞİD'E YÜZ MİLYON DOLAR VERDİ
 
Karamuk, Türkiye'nin rehine pazarlığında IŞİD'e 100 milyon dolar verdiğini ama IŞİD'in pazarlığa devam ettiğini öne sürdü.
 
Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberinde yer alan iddiaya göre, Kuzey Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği kanlı eylemlerle tüm dünyanın tepkisini çeken IŞİD, Ankara’yı köşeye sıkıştırdı.
 
TARAF'IN İDDİASI NEYDİ?
 
Yaklaşık iki buçuk ay önce Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’ndaki 49 personeli rehin alan IŞİD, bunların serbest bırakılması karşılığında 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk askerlerinin çekilmesini istedi. IŞİD militanları ile çatışmak istemeyen Ankara ise çekilme teklifini değerlendirmeye aldı. Ancak çekilme konusunun kamuoyuna nasıl açıklanacağı konusunda formül aranıyor. Başbakan Erdoğan, Mart ayında yaptığı açıklamada, IŞİD’in Süleyman Şah Türbesi’ne saldırması hâlinde “gereğinin yapılacağını” ifade etmişti.