"Taraftar desteği çok önemli"

U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, taraftarın desteğini verdiği karşılaşmalarda oyuncuların daha güzel performans sergilediğini söyledi.

14 Haziran 2013 Cuma 22:59 tarihinde eklendi.

Türkiye'de düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan U20 Milli Takımı, kamp çerçevesindeki ilk ve tek hazırlık karşılaşmasında Dünya Kupası'nda yer alacak Paraguay'a 1-0 yenildi.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısına katılan U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, özellikle Güney Amerika takımı ile oynamak istediklerini belirtti. Uçar, "Çünkü grubumuzda biri Orta Amerika biri de Güney Amerika takımı var. Agresif oyunu seviyorlar.

Pozisyon bulduklarında çok çabuk ani atağa çıkabiliyorlar. Bu tip oynayan takımları görme açısından önemli bir fırsat oldu. Oyunun genelinde yeteri kadar pozisyonumuz yok. Oyunun sonlarına doğru rakibin geri çekilmesiyle birkaç pozisyon bulduk, gol olabilirdi.

Ancak daha net pozisyonlar yakalamalıydık. İyi bir ders oldu bizim için. Çünkü İstanbul'a döndükten sonra biraz kupanın atmosferinden uzaklaştık. Oyuncularım iki gün dinlenecek. Hazırlıklarımıza pazartesi günü Trabzon'da devam edeceğiz." diye konuştu.

Paraguay'ın mücadele anlamında üstün olduğunu dile getiren Uçar, "Bir çok noktada eksikliklerimiz vardı. Aslında konsantrasyonda da sıkıntımız vardı. Onlar bizden çok daha iyi konsantre olmuşlardı. Dönen ikinci topların hepsini aldılar. Zaman zaman oyunun dışında kaldık. Geri dönüşlerde geç kaldık. Zaten bunları bekliyorduk. Özellikle böyle bir takımla maç oynamak istedim. Çok iyi bir ders aldığımızı düşünüyorum. Bütün bunları göz önünde bulundurarak bundan sonraki hazırlıklarımızı biraz daha ciddi bir şekilde devam ettirmemiz lazım." dedi.

Ayrıca tecrübeli teknik adam Feyyaz Uçar, taraftarın desteğini verdiği karşılaşmalarda oyuncuların daha güzel performans sergilediğini ifade ederek sözlerini tamamladı.


CİHAN