"Taraftar Rıza hocanın gönlünü almasını bilir"

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozdu. Gündeme ilişkin flaş açıklamalar yapan Otyakmaz, konuşmanın zamanının geldiğini söyledi.

Taraftar Rıza hocanın gönlünü almasını bilir
02 Nisan 2013 Salı 19:30 tarihinde eklendi.

 

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Hayrettin ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile ilgili bazı taraftarların tezahüratlarının taraftara yakışmadığına işaret ederek, “Taraftar Gençlerbirliği karşılaşmasında Rıza hocanın ve Hayrettin’in gönlünü almasını bilir. Sivas'lılar nankör insanlar değildir taraftarımız üzerine düşen görevi yapacaktır.” dedi.
 
Orduspor’u 3-2 yendikleri maçta Hayrettin ve teknik direktör Rıza Çalımbay ile ilgili bazı taraftarların tezahüratlarını değerlendiren Başkan Otyakmaz, tribünlerde yükselen istifa seslerinin taraftarlara yakışmadığını vurguladı. 
 
Taraftarlar ile Teknik Direktör Rıza Çalımbay arasında oluşan kırılma ile ilgili olarak Otyakmaz, “Taraftar 2 hafta sonra Sivas’ta oynanacak olan Gençlerbirliği karşılaşmasında Rıza hocanın ve Hayrettin’in gönlünü almasını bilir. Sivas'lılar nankör insanlar değildir ve taraftarımız üzerine düşen görevi yapacaktır.” şeklinde konuştu. 
 
Ordu maçında kimsenin tasvip etmediği bir durumla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Otyakmaz, şöyle devam etti: 
 
“Bizim taraftara kırılma, küsme diye bir lüksümüz yok. Biz onlarsız olamayız. Onlar bizim her şeyimiz ama daha uygun zamanlama yaparak, kırmamaya özen göstererek destek veya tepkilerini Yiğidoya yakışır üslupta yapılmasının daha yerinde olacağını düşünüyorum. Bu maçı kaybetmişte olabilirdik. Ama böyle bir tepkiye gerek yoktu.” 
 
“HAKEM HATALARINA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”
 
Sivasspor’un çok fazla hakem hatasından puan kaybettiğini savunan Başkan Otyakmaz, “Biz hakemler hususunda çok fazla basın yoluyla eleştirmeme geleneğimizi sürdürmeye gayret ediyoruz." diyerek şunları söyledi:
 
"Bunu söylerken de herşeyi sinemize çekmiyoruz. Gerekli girişimleri Futbol Federasyonu nezdinde yapıyoruz. Umarım bundan sonra hakem hatalarına maruz kalmayız. Çünkü bu zamana kadar onca maçta bu tür hatalara maruz kaldık. Artık Sivasspor olarak yanlışlıklara tahammülümüz kalmadı.”
 
“FEDERASYON KURULLARI İÇİNDE GİZLİ BİR MÜCADELE VAR”
 
Kırmızı-beyazlıların savunma oyuncusu Ziya Erdal’a Akhisar maçı sonrası verilen bir maçlık ceza ile ilgili de konuşan Başkan Otyakmaz, “Ziya gibi henüz futbolunun baharında dikkat çeken bir futbolcunun, ertelemeyi hak etiğini düşünüyorum. Ama federasyonun kurullar içerisinde erteleme konusuyla ilgili gizli bir mücadelesi var.” görüşünü savundu.

CİHAN