"Taraftarın heyecanını getirdik"

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında yarın TSİ 21.00'de Sırbistan'ın Vojvodina takımıyla karşı karşıya gelecek. Teknik Direktör Hikmet Karaman yarınki maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taraftarın heyecanını getirdik
31 Temmuz 2013 Çarşamba 22:25 tarihinde eklendi.
 
Teknik didektör Hikmet Karaman, Avrupa Kupası'na verdikleri öneme değinerek başladığı konuşmasında deneyimli kadroyu yeni transferlerle takviye ettiklerini belirterek, "En büyük hedeflerimizden biri Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak.

Bunun ilk 90 dakikalık bölümü burada. Rakibimizin özelliklerini, gücünü çok iyi biliyoruz. Şehrimizin ve taraftarımızın heyecanını buraya getirdik. Teknik heyet olarak, oyuncularımız olarak hazırız. Çok ciddi bir maça çıktığımızın da farkındayız. Burada en avantajlı skoru alıp geri dönmek istiyoruz" diye konuştu. 
 
"GEREKEN SONUCU ALACAĞIZ" 
 
Tur için ihtayaçları olan sonucu alacaklarına olan umudunu dile getiren Karaman, "Rakibimiz tipik Avrupa özelliklerini taşıyan, özellikle son Honved maçını göz önüne alırsak iyi bir takım. Bursaspor takımı ve kulüp olarak farklılığını ortaya koymalı. Bu bizim için de geçerli. Yarın burada hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, gerekli sonucu alıp döneceğiz" dedi. 
 
"TOKADI YERSİNİZ" 
 
Futbolun karşıtların oyunu olduğunu söyleyen Kraman, "Futbolda kafanıza göre oynarsanız tokadı yersiniz. Rakibe saygı göstermelisiniz. Futbol karşıtların oyunu. Bunu iyi yapan sonucu alır. Hem kendi oyunumuzu, hem de rakibin özelliklerini bilerek 90 dakikayı geçireceğiz" uyarısını yaptı. 
 
"AVANTAJLI SKORLA DÖNMEK İSTİYORUZ" 
 
Bir gazetecinin, "Sizin için hangi sonuç iyi olacak?" sorusuna Hikmet Karaman, "Maçtan önce büyük konuşmak yersiz. Önce oynayacaksınız. Biz Bursaspor olarak Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak istiyoruz. Bu 90 dakikalık ilk ayağında da avantajlı skorla dönmek istiyoruz. Bu hangi skor olursa" yanıtını verdi. 
 
KAPTAN İBRAHİM ÖZTÜRK: HER MAÇ FİNAL HAVASINDA 
 
Bursaspor Kaptanı İbrahim Öztürk ise iyi bir takıma karşı oynayacaklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Baktığımız zaman iki ön elemeyi geçmiş iyi bir takıma karşı oynayacağız. Buna göre hazırlandık. Rakibizim 2 ön eleme oynadığı için bizden daha hazır gibi görünebilir.

Bizim iyi geçirdiğimiz kamp dönemi var. İyi başlamak istiyoruz. Elemeli bir periyotta olacağız. Yarın bunun üstesinden gelip en iyi şekilde Bursa'ya döneceğiz. İlk maçlar biraz daha zor geçiyor. Rakibi iyi analiz ediyoruz ama saha içinde değişkenlik olabiliyor. Her maç bizim için final havasında" dedi. 
 
SON PROVA YAPILDI 
 
Bursaspor son provasını maçın oynanacağı Karadjordje Stadı'nda gerçekleştirdi. Teknik Direktör Hikmet Karaman nezaretinde basına 15 dakikası açık olarak gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Yeşil beyazlılar basına kapalı olan bölümde Vojvodina maçının provasını yaptı. Antrenman öncesi statta bulunan reklam panolarından 'Stadımıza hoş geldiniz' yazısı dikkat çekti. 
 
SIRP GAZETELERİ SAYFALARINA TAŞIDI 
 
Bu arada yarın oynanacak Vojvodina-Bursaspor karşılaşmasını Novi Sad'ta yayımlanan yerel gazeteler sayfalarına taşıdı. Karşılaşma öncesi Bursaspor ile ilgili bilgilerin verildiği haberde, Vojvodina'nın hazırlıkları hakkında da bilgilere yer verildi. Sırp basını ayrıca Türkiye'deki maça ekonomik nedenlerden dolayı gelemeyeceklerini söylediler.

DHA