Taraftarlar Ediz'i andı

Eskişehirsporlu taraftarlar geçirdiği rahatsızlık sonucu 5 Eylül 2012'de hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu anısına 'Kalplerden Cennete' adlı bir belgesel çekti

Taraftarlar Edizi andı
14 Mayıs 2013 Salı 23:33 tarihinde eklendi.

Eskişehirsporlu taraftarlar geçirdiği rahatsızlık sonucu 5 Eylül 2012'de hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu anısına 'Kalplerden Cennete' adlı bir belgesel çekti. Ediz için taraftarların Gençlerbirliği maçında sergiledikleri kareogrofinin hazırlanışının anlatıldığı belgesel Eskişehirsporlu futbolcuları, teknik heyeti ve taraftarları gözyaşına boğdu.

Eskişehirspor’a 2010-2011 sezonunda Ankaragücü’nden transfer olan Ediz Bahtiyaroğlu 5 Eylül 2012’de evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ediz’in ölümünden sonra onu unutmayan Eskişehirspor taraftarı hayatını kaybeden oyuncu için anlamlı bir etkilik gerçekleştirdi.

Hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu için bir belgesel çekmek için kolları sıvayan Eskişehirspor taraftarı Ediz için Gençlerbirliği maçında hazırlanan kareogrofinin yapım aşamalarını kaydetti. Koreoeses grubu üyelerinin anlatımlarının yer aldığı belgeselde Ediz’in hatırası unutulmadı.

Kalplerden Cennete isimli belgeselin galası Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Yönetim Kurulu ile Eskişehirspor Başkan Adayı Mesut Hoşcan ve ekibi, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Fethi Heper ve çok sayıda taraftar katıldı.

Galaya katılan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Ediz’i hiçbir zaman unutmadıklarını söyledi. “Rahmetli dünyalar iyisi bir kardeşimizdi. Kabri cennet olsun. Nur içinde yatsın. Allah Ediz sevenlerine sağlık, sıhhat nasip etsin.

Dönüp baktığımızda kalbi en temiz olan futbolcumuzu, kardeşimizi kaybettik.” diyen Başkan Ünal, Ediz için projelerinin devam ettiğini belirtti. Ünal, “Bildiğiniz gibi açık tribün ismini verdik. Bir yeni tesis yaptık. Tesisin açılışını 15 güne kadar yapıp, o tesise de Ediz Bahtiyaroğlu ismini vereceğiz. Yine bir okul yapacağız onun ismini de Ediz Bahtiyaroğlu koyacağız, Milli Eğitim Müdürlüğünden yer bekliyoruz. Böyle yaşatacağı. Ediz kardeşimiz ölmedi." diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, belgeseli hazırlayan taraftarlara teşekkür etti. Yanal, "Uzun süre bir emek harcanmış. Sevginin, bağlılığın karşılığı olan büyük bir uğraş. Bu uyumun iki boyutu var bu tutku, emeği ve sevgiyi temsil ediyor. Emeği geçen herkese teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Ediz'in abisi Engin Bahtiyaroğlu da, aile olarak çok mutlu olduklarını kaydetti. “Annem ve babam dayanamayız diye gelmediler. Aslında onlarda buraya gelmeyi çok istiyorlardı. Ben buradan ailem adına büyük Eskişehirspor taraftarına canı gönülden teşekkür ediyorum.” diyen Bahtiyaroğlu, kardeşinin isminin sonsuza kadar yaşayacağını kaydetti.

"Böyle şeyler her insana nasip olmaz.” diyen Eskişehirsporlu Necati Ateş, Ediz’in takım arkadaşı olarak her zaman hatırlayacaklarını belirtti. Ateş, “Tabi çok üzgünüz. Benim Ankaraspor'dan takım arkadaşım. Çok genç yaşta kaybettik. Onu da böyle yaşattığı için Eskişehirspor taraftarına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


CİHAN